Австралия се отказа от изпитанията на собствена ваксина срещу Covid-19,

...
Австралия се отказа от изпитанията на собствена ваксина срещу Covid-19,
Коментари Харесай

Австралия се отказа от COVID ваксина заради фалшиви положителни резултати за ХИВ

Австралия се отхвърли от тестванията на лична ваксина против Covid-19, откакто няколко участници в тестванията дадоха подправени позитивни резултати за ХИВ, удостовери през днешния ден австралийският министър председател Скот Морисън, представен от ДПА.

На съображение на научни рекомендации работата по имунизацията, разработвана от Университет на Куинсланд и биотехнологичната компания Си Ес Ел (CSL), няма да може да продължи и препаратът към този момент няма да бъде част от проекта за имунизации на Австралия, сподели министър председателят.

Австралийската ваксина бе една от четирите, които държавното управление се надяваше да употребява. Постигнато бе съглашение за обезпечаване на 51 милиона дози от имунизацията, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Си Ес Ел акцентира, че никой от участниците в тестванията не се е заразил с ХИВ.

В дизайна на имунизацията университетските учени са присъединили дребен откъс от протеин, получен от ХИВ вируса.

Макар учените да са удостоверили, че протеиновият откъс не съставлява безусловно никаква опасност за здравето на хората, на които е сложена имунизацията, те са открили отчасти формиране на антитела в отговор на този откъс. Поради това има евентуална опция някои скрийнингови проби за ХИВ, при които се търсят такива антитела, да бъдат повлияни и това да докара до погрешни позитивни резултати, посочи министърът на опазването на здравето Грег Хънт.

По думите му рискът от подправени позитивни резултати за ХИВ е бил прочут през цялото време.

Морисън уточни, че държавното управление е нараснало поръчките за други евентуални ваксини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР