Австралия обяви, че ще забрани на фенове да внясят руско

...
Австралия обяви, че ще забрани на фенове да внясят руско
Коментари Харесай

The Cube: Забраняват флаговете на Русия и Беларус на Australian Open

Австралия разгласи, че ще забрани на почитатели да внясят съветско и беларуско знаме на мачовете от шампионата Australian Open. За тази вест, както и какви реакции предизвика в обществените мрежи, ще научим повече от Мария Кръстанова в The Cube.

Всъщност първичната политика на Тенис Австралия беше, че знамената на Русия и Беларус могат да бъдат носени в " Мелбърн парк ", където се организира шампионата, само че не и да бъдат употребявани по метод, който „ основава разстройства “. Решението пристигна откакто посланикът на Украйна в Австралия „ остро осъди “ развяването на съветско знаме по трибуните на шампионата от Големия шлем.

Забраната обаче не беше спазена в понеделник на мача сред рускинята Камила Рахимова и украинката Катерина Байнлд. По време на него на трибуните още веднъж бе забелязано съветско знаме. Този жест възобнови апелите освен на украинския дипломат, само че този път и на посланика на Нова Зеландия.

Така, доближаваме и до към този момент безапелационната заповед внасянето на двата флага да бъде публично неразрешено до края на шампионата.

Що се отнася до реакциите, които новината предизвика, няма по какъв начин да не стартираме и с позицията на съветското посолство в Австралия. От там дефинираха акта, като " още един образец за недопустимо политизиране на спорта ".

Тази позиция поддържаха и някои консуматори в онлайн пространството. Те пишат, че спорта и политиката не трябва да бъдат смесвани. Някои хора пък упрекват страната в двоен стандарт, защото не разрешава знамената на Русия и Беларус на състезателен конгрес, само че по едно и също време с това продължава да издава паспорти на съветски жители.

Други консуматори пък напълно приветстваха взетото решение, пишейки, че Русия би трябвало да продължи да бъде наказвана на интернационално равнище, до момента в който не приключи войната, която стартира в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР