Австралия обяви, че ще ускори плановете си за закупуване на

...
Австралия обяви, че ще ускори плановете си за закупуване на
Коментари Харесай

Австралия брани пристанищата си от агресори с морски мини

Австралия разгласи, че ще форсира проектите си за закупуване на модерни морски мини, с цел да отбрани своите морски пътища и пристанища си от евентуални агресори на фона на проектите на Китай да усили въздействието си в тихоокеанския район.

Така наречените интелигентни морски мини са предопределени да вършат разлика сред военни цели и други типове кораби, съобщи представител на министерството на защитата, представен от Ройтерс.

По думите му Австралия форсира придобиването на интелигентни морски мини, които ще оказват помощ да се обезпечат морските информационни линии и да се защитят морските подходи на Австралия. Той разясни, че. модерният морски минен потенциал е доста възпиращо средство за евентуални агресори.

Въпреки че министерството на защитата не даде детайлности, отчет във вестник Съндей Морнинг Хералд заяви, че Канбера ще похарчи до 1 милиард австралийски $ за закупуване на високотехнологични подводни оръжия. Федералното държавно управление скоро ще разгласи контракт за закупуване на забележителен брой морски мини от европейски снабдител на оръжия.

Премиерът Антъни Албанезе сподели пред телевизия Ей Би Си, че няма да изпреварва тези въпроси на националната сигурност. Това, от което се нуждаем, е да се уверим, че имаме допустимо най-хубавата отбрана. Така че разгледахме противоракетната защита, преглеждаме киберсигурността, преглеждаме всички тези въпроси, добави той.

Китай възнамерява да ускори наличието си в Тихия океан и сключи пакт за сигурност със Соломоновите острови предходната година, предизвиквайки безпокойствие в Съединените щати и Австралия, които от десетилетия гледат на района като на своя сфера на въздействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР