Австралия, която има един от най-строгите закони срещу тютюнопушенето в

...
Австралия, която има един от най-строгите закони срещу тютюнопушенето в
Коментари Харесай

Австралия забрани продажбата на електронни цигари

Австралия, която има един от най-строгите закони против тютюнопушенето в света, забрани потреблението на електронни цигари за забавление.

Съгласно новите правила устройствата за вейпинг ще се продават единствено в аптеките и ще изискват опаковка като при фармацевтични артикули, заяви Българска национална телевизия.

Стремежът на държавното управление е да спре тревожното повишаване на броя на младежите, посягащи към тези артикули.

Вейпингът се счита за безвредна опция на пушенето, само че съгласно австралийския здравен министър Марк Бътлър потреблението на електронни цигари се е трансформирало в развлекателен артикул в Австралия, продаван най-вече на младежи и младежи, които е три пъти по-вероятно да стартират да пушат.

" Точно както направиха в тютюнопушенето, огромните цигарени компании пуснаха различен пристрастяващ артикул, опаковаха го лъскаво, прибавиха аромати, с цел да основат ново потомство на никотиново подвластни. Това е артикул, ориентиран към нашите деца, продаван дружно с близалки и шоколади. Вейпингът към този момент се е трансформирал в номер едно във връзка с държанието в междинните учебни заведения. И към този момент се популяризира и в началните учебни заведения ", сподели Марк Бътлър, министър на опазването на здравето.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР