Австралия и Нова Зеландия обявиха планове армиите им да осъществяват

...
Австралия и Нова Зеландия обявиха планове армиите им да осъществяват
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия подписаха споразумение за военно сътрудничество

Австралия и Нова Зеландия оповестиха проекти армиите им да реализират по-тясно съдействие в миг, когато Нова Зелнадия търси помощ от по-големия си комшия за метаморфоза на своята войска , която е недоокомплектована, съобщи Ройтерс.

Планът, наименуван АНЗАК по името на взаимните сили от интервала на Първата международна война, цели да усъвършенства оперативната съгласуемост на армиите на двете страни посредством по-тясно съдействие в областта на образованието, качествата, бойната подготвеност и персоналния състав. Една от областите на съдействие ще бъде подготовката на специфичните сили.

Планът ще поддържа също присъединяване в обща стратегия на американската, английската, канадската, австралийската и новозеландската войска, както и съглашение за военна стандартизцация сред тях, наред с към този момент съществуващия алианс " Пет очи " сред петте страни.

" Като близки съседи и съдружници , споделяме взаимния ангажимент да поддържаме сигурността един на различен... и да запазим споделена ангажираност към сигурността и стабилността на нашия район ", сподели началникът на генералния щаб на новозеландската войска генерал-майор Джон Бозуел.

Обявяването на самодейността идва в миг на нараснало геополитическо напрежение в Тихия океан, показва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР