Авокадото няма да доведе до загуба на тегло, ако го

...
Авокадото няма да доведе до загуба на тегло, ако го
Коментари Харесай

Плодът, който не само подпомага отслабването, но и поддържа по-ниско теглото

Авокадото няма да докара до загуба на тегло, в случай че го ядете умерено като част от добре уравновесена диета с пълноценни храни. Въпреки това те са питателни и могат да бъдат потребни за намаляване. Повечето хора считат авокадото за здравословно, защото е богато на хранителни субстанции и здравословни мазнини.

Хранителни обстоятелства за авокадото Авокадото е превъзходен източник на няколко витамини, минерали, здравословни мазнини и фибри, 100 грама или към половин авокадо съдържат към 160 калории. Авокадото също съдържа задоволително количество ниацин, рибофлавин, мед, магнезий, манган и антиоксиданти.

Освен това авокадото е с ниско наличие на въглехидрати и е превъзходен източник на фибри. Всяка порция съдържа единствено 9 грама въглехидрати, 7 от които идват от фибри. За разлика от множеството други плодове, авокадото е с релативно високо наличие на мазнини - към 15% от тежестта.

Авокадото е с високо наличие на потребни за сърцето мазнини

Въпреки че механически авокадото е плод, от хранителна позиция се смята за източник на мазнини. За разлика от други плодове, авокадото е с доста високо наличие на мазнини.

Всъщност към 77% от техните калории идват от мазнини. Авокадото съдържа най-вече мононенаситени мазнини, плюс малко количество наситени мазнини и полиненаситени мазнини. Повечето от тези мононенаситени мазнини са олеинова киселина, същата мастна киселина, която се намира в маслините и зехтина. Този тип мазнини се смятат за доста здравословни.

Многобройни изследвания свързват олеиновата киселина с изгоди за здравето, като понижено инфектиране и по-нисък риск от развиване на сърдечни болести. Няколко изследвания демонстрират също, че замяната на някои наситени мазнини в диетата с мононенаситени мазнини или полиненаситени мазнини може да докара до изгоди за здравето.

Тези изгоди включват нараснала инсулинова сензитивност, по-добро ръководство на кръвната захар и по-ниски равнища на LDL (лошия) холестерол. Диетата с авокадо също понижава LDL (лошия) холестерол с 10% и общия холестерол с 8%. Това беше и единствената диета за понижаване на броя на LDL частиците. И като че ли тези изгоди не са задоволителни, авокадото съдържа съвсем 20 пъти повече мастноразтворими фитостероли от другите плодове.

Фитостеролите са растителни съединения, за които се счита, че имат позитивен резултат върху здравето на сърцето.

Авокадото може да ви помогне да се чувствате сити по-дълго

Храните с високо наличие на мазнини или фибри могат да ви оказват помощ да се почувствате по-сити и по-удовлетворени след хранене. Това частично се дължи на обстоятелството, че мазнините и фибрите забавят освобождението на храната от стомаха ви.

Това ви кара да се чувствате сити за по-дълго време и може да значи, че в последна сметка ще прекарате по-дълго сред храненията, евентуално приемайки по-малко калории като цяло. Авокадото е с високо наличие на мазнини и фибри, което значи, че би трябвало да има мощен резултат върху възприятието за задоволеност. Едно изследване преглежда по какъв начин закуската, включваща авокадо, въздейства върху апетита и възприятието за задоволеност при хора с наднормено тегло и затлъстяване. Хората, които ядат цяло авокадо със закуската си, се усещат по-удовлетворени и по-малко гладни от тези, които закусват със същия брой калории, само че с по-малко мазнини и фибри. Тези свойства могат да създадат авокадото скъп инструмент, когато става въпрос за контролиране на апетита и загуба на тегло.

Авокадото може да помогне за поддържане на тежестта

Проучванията демонстрират, че хората, които ядат плодове и зеленчуци, нормално имат по-ниско телесно тегло. Едно огромно обсервационно изследване изследва питателните модели на американците. Тези, които ядат авокадо, са склонни да имат по-богати на хранителни субстанции диети, по-нисък риск от метаболитен синдром и по-ниско телесно тегло от тези, които не ядат авокадо.

Въпреки че това не значи безусловно, че авокадото е предиздвикало хората да бъдат по-здрави, то демонстрира, че авокадото може да се впише добре в една здравословна диета. Също по този начин няма причина да се счита, че авокадото би трябвало да се заобикаля при намаляване.

Как се отглежда авокадо в домашни условия? Всъщност едно огромно изследване откри, че хората, които постоянно ядат авокадо, са с до 9 % по-малко евентуално да развият наднормено тегло или затлъстяване за интервал от 4 до 11 години спрямо тези, които не употребяват постоянно авокадо. Въпреки че не е ясно дали авокадото може да усъвършенства загубата на тегло, има аргументи да се счита, че авокадото може да има удобен резултат.

Това е по този начин, тъй като в допълнение към подобряването на здравето на сърцето, мононенаситените мазнини в авокадото наподобява имат няколко други потребни качества: Те се изгарят с по-висока скорост от другите типове мазнини. Те в действителност могат да усилят скоростта, с която се изгарят мазнините. Те могат да накарат тялото ви да изгаря повече калории след хранене.

Те могат да понижат апетита и желанието за ястие след хранене. Важно е обаче да се означи, че тези резултати към момента не са добре проучени. Някои предварителни доказателства сочат, че авокадото може да помогне за поощряване на загуба на тегло. Хората, които употребяват авокадо всекидневно, губят доста количество коремна лой, до момента в който тези, които не употребяват авокадо, нямат смяна в коремната лой.

Консумацията на авокадо няма забележителен резултат върху инсулиновата сензитивност. Едно изследване върху животни откри, че плъхове, хранени с дестилат от авокадо на диета с високо наличие на мазнини, са натрупали по-малко телесни мазнини.

Това проучване е изключително забавно, тъй като екстрактът от авокадо не съдържа мазнини. Това значи, че може да има други съставни елементи в авокадото, които също оказват помощ за понижаване на апетита и наддаването на тегло. Авокадото е с релативно високо наличие на калории Тъй като авокадото е с релативно високо наличие на мазнини, то е и с високо наличие на калории. Въпреки че доста разнообразни неща могат да повлияят на загубата или наддаването на тегло, най-големият фактор е броят на калориите, които приемате.

Тъй като авокадото е с релативно високо наличие на калории, може да бъде елементарно да ядете прекалено много, без да го осъзнавате. Затова наблегнете на умерените порции. Стига да ги ядете в рационални количества, авокадото несъмнено може да бъде част от ефикасен проект за намаляване. Авокадото е богато на хранителни субстанции и е богато на фибри и здравословни мазнини, което може да помогне за понижаване на възпалението и риска от сърдечни болести.

Ограничени данни демонстрират, че яденето на авокадо може да ви помогне да се почувствате по-удовлетворени след хранене и може да помогне за попречване на наддаване на тегло. Те даже могат да оказват помощ за възстановяване на загубата на тегло, макар че проучванията за това са лимитирани. Консумирано в рационални количества, авокадото е здравословна добавка към удобна за намаляване диета, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР