Авокадото е богато на витамини, минерали и здравословни мазнини, поради

...
Авокадото е богато на витамини, минерали и здравословни мазнини, поради
Коментари Харесай

Ето какво се случва с тялото ни, ако всеки ден ядем авокадо

Авокадото е богато на витамини, минерали и здравословни мазнини, заради което се употребява от ден на ден всекидневно и се включва в разнообразни диети. Въпреки това, яденето му всеки ден в пресилени количества може да аргументи известни проблеми. 

Много диетолози възхваляват изгодите за здравето от авокадото. То би могло да насърчи функционалностите на сърдечно-съдовата и храносмилателната система, като се изключи че е доста засищащо.


Консумацията на авокадо може да понижи риска от разнообразни сърдечно-съдови болести, като коронарна болест на сърцето. Това също би понижило възможностите за развиване на диабет, рак на простатата и катаракта.

От друга страна, маслото от авокадо, сходно на зехтина, е богато на мононенаситени мастни киселини. Те са ефикасни при понижаване на рисковете, свързани с нараснал общ холестерол. 

Високото наличие на мазнини в авокадото обаче може да докара до превишаване на целесъобразните дневни количества. Ежедневната консумация е потребна, стига тя да бъде умерена и съобразена с самостоятелните калорични потребности.

Авокадото безспорно има доста изгоди за здравето на храносмилателната система, защото оказва помощ да се поддържат постоянни равнищата на кръвната захар. Излишъкът обаче може да докара до превишаване на целесъобразните за деня калории и това от своя страна да докара до наддаване на тегло.

Това е храна, която е доста вкусна, по този начин че някои хора могат да бъдат изкушени от нея и да прекалят, което да способства за струпване на непотребни килограми. Авокадото има съвсем два пъти повече калории от бананите и три пъти повече от ябълките и крушите.

То е източник на витамин Е, който оказва помощ за поддържане здравето на кожата и понижаване на преждевременното стареене. Също по този начин съдържа антиоксиданти, като лутеин и зеаксантин, които са потребни за здравето на очите и могат да понижат риска от свързани с възрастта очни болести.

Много експерти лимитират целесъобразния дневен банкет до една пета от плода, т.е. към 30 грама. От значително значение е авокадото да бъде включено в уравновесена диета. 

В края на краищата потреблението на този плод носи голям брой изгоди за здравето, като в същото време може да се комбинира по разнообразни способи и по друго време на деня. 

Нито една храна не е задоволителна сама по себе си, с цел да обезпечи пълноценно хранене. 

Авокадото е плод с огромна еластичност в кухнята. Може да се интегрира в закуска, обяд и вечеря. Доста постоянно срещано е като дип (гуакамоле), като съставна част в салати и като гарнитура на изгорял самун:
Салати : комбинира се доста добре със съставки като домати, яйца, нахут и някои риби (сьомга или скариди). Пригответе рецепта с пилешки гърди, маруля, чери домати, кориандър и лимонен сок. Бургери:  Смесете сварена киноа, лук, авокадо, чесън, галета и черен пипер, с цел да оформите веган бургери. Закуска:  Обикновено се намазва върху изгорял самун, когато се употребява за закуска. Може да се добави върху пласт крема сирене. Сос за паста : Възможно е също по този начин да се смеси в блендер с прясно сирене, лук, чесън, зелени люти чушки, кориандър, домати и зехтин, с цел да се получи съвършен сос за паста.
Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР