Авиокомпаниите носят отговорност, ако предоставят неадекватна първа помощ на пътници,

...
Авиокомпаниите носят отговорност, ако предоставят неадекватна първа помощ на пътници,
Коментари Харесай

Авиокомпаниите са отговорни за адекватната първа помощ на борда, реши съдът на ЕС

Авиокомпаниите носят отговорност, в случай че дават несъответстваща първа помощ на пасажери, ранени по време на полет, постанови висшият съд на Европейски Съюз в четвъртък.

Магистратите се произнесоха по питане на Върховния съд във Виена, което гледа дело на пасажер, търсещ обезщетение от " Австрийските авиолинии ", откакто е бил залят с горещо кафе по време на полет. Според ищецът изгарянията, които е получил, са се влошили поради несъответстваща помощ, която му е оказана на борда.

 Полша ще оспори в Съда на Европейски Съюз възбраната за коли, задвижвани с изкопаеми горива Полша ще оспори в Съда на Европейски Съюз възбраната за коли, задвижвани с изкопаеми горива

Върховният съд на Австрия потърси уточнения дали първата помощ би трябвало да се преглежда като част от произшествието според Конвенцията от Монреал, регулираща гражданския въздушен превоз.

" Строгата отговорност на самолетните компании според Монреалската спогодба се простира до несъответстваща първа помощ, предоставена на борда на аероплан ", споделиха съдиите от Съда на Европейски Съюз.

Магистратите са безапелационни, че " не може да се оспори, че има причинно-следствена връзка сред рухването на каната с кафе и утежняването на породените от него телесни увреждания заради несъответстваща оказана първа помощ ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР