Авиационният гигант Boeing отмени представянето на новия си Боинг-777Х, което

...
Авиационният гигант Boeing отмени представянето на новия си Боинг-777Х, което
Коментари Харесай

Boeing отмени премиерата на нов самолет, Китай забрани ползването на модела, разбил се в Етиопия

Авиационният колос Boeing анулира представянето на новия си " Боинг-777Х ", което беше планувано за 13 май, съобщи БГНЕС. Причината за смяната е злополуката на аероплан на Етиопските авиолинии.
В неделя сутринта аероплан " Боинг 737-800 Макс " пренасящ 157 души, в това число и осемчленния екипаж, се е разруши наоколо до етиопската столица Адис Абеба. Сред починалите има жители на 35 страни. Има минимум 19 души, свързани с Организацията на обединените народи. Много от тях бяха делегати към Асамблеята на Организация на обединените нации за околната среда, която стартира в Найроби през днешния ден, 11 март. В самолета имаше пасажери от повече от 30 националности. Според публични данни е имало 32 кенийци, 18 канадци, 9 етиопци, по 8 американци, китайци и италианци, по 7 британци и французи, 6 египтяни, 5 холандци, по 4 словаци и индийци, като е починало цялото семейство на словашкия народен представител Антон Хрнко (съпруга, щерка и син), по 3 руснаци и шведи.
" Boeing е надълбоко тъжен от злополуката на Етиопските авиолинии. Основната ни задача в този момент е да подкрепим клиентите си”, сподели представител на компанията.
Междувременно Китай подреди на локалните си линии да прекратят полетите си с " Боинг 737-800 Макс ", оповестява AFP. Това е същият вид като машината на индонезийската компания Lion Air, която катастрофира предишния октомври единствено 13 минути след излитането си от Джакарта. Използването на " Боинг 737-800 Макс " ще бъде възобновено след " удостоверение за " съответните ограничения за дейно обезпечаване на сигурността на полета ", обявиха от Китайската гражданска авиация в изказване.
Междувременно стана ясно, че командирът на полета на Етиопските авиолинии е имал над 8000 летателни часа. Самолетът пък е бил доставен ноември, 2018 година т.е. е извънредно нов. Повече от 300 от тези самолети работят с разнообразни самолетни компании. Етиопските имат още шест, като към този момент не възнамеряват да ги приземят, тъй като не е ясно каква е повода за сегашната злополука. Има подозрение дали повода не е в недостатък в датчик, който управлява крилата при хвърчене и ги слага в най-хубаво състояние по отношение на въздушния поток. Това беше главната причина за злополуката в Джакарта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР