Август донесе неочакваната новина за решението на индийското правителство да

...
Август донесе неочакваната новина за решението на индийското правителство да
Коментари Харесай

Apple, HP и Samsung спряха да внасят лаптопи и таблети в Индия след забрана от страна на властите

Август донесе непредвидената вест за решението на индийското държавно управление да забрани вноса на преносими компютри, таблети и сървърно съоръжение в страната за компании, които нямат специфични лицензи. Тъй като последните към момента не са получени, някои компании към този момент бяха принудени да преустановят вноса на своите артикули в Индия. Сред тях са Apple, HP и Samsung, които доставят преносими компютри и таблети в страната.

За това оповестява Bloomberg, като прибавя, че някои други вносители на този тип устройства в Индия също са решили да подхващат такава стъпка. За по-голямата част от пазарните участници възбраната за доставки се оказа неприятна изненада, защото преди този момент производителите обсъждаха с индийските публични лица най-вече ограничения за стимулиране на производството на такива артикули на територията на страната. Както стана известно през вчерашния ден, до края на август претендентите могат да аплайват за дотации, с цел да провеждат сглобяването на таблети или преносими компютри в Индия, само че общият бюджет за поддръжка на тази самодейност е стеснен до 2,1 милиарда $, а при мощната взаимозависимост от вноса потребностите на производителите ще бъдат доста по-големи.

Доставчиците на преносими компютри и таблети незабавно се съветват с индийските управляващи, с цел да схванат какво е належащо за приемане на лицензи за внасяне на въпросните артикули в страната, защото наближава сезонът на продажбите и обичайният есенен сезон на нараснала бизнес интензивност, през който търсенето на лични компютри е засилено. Индийският пазар на портативни компютри е мощно подвластен от вноса и в случай че новите ограничавания пресечен доставките, дебютът на нови артикули може да се забави, а в това време ще има дефицит на артикули. До половината от тези артикули се доставят от прилежащ Китай, с който връзките на Индия надалеч не са идеални.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР