Авгела Меркел преди началото на преговорите във вторник Германската канцлерка

...
Авгела Меркел преди началото на преговорите във вторник Германската канцлерка
Коментари Харесай

Меркел е готова на болезнени компромиси за коалиция в Германия


Авгела Меркел преди началото на договарянията във вторник

Германската канцлерка Ангела Меркел сподели във вторник, че нейните консерватори са подготвени да създадат мъчителни взаимни отстъпки, с цел да реализиран съдружно съглашение със социалдемократите, което да изведе Германия от политическата невъзможност, съобщи Ройтерс.

" Всеки от нас ще би трябвало да направи мъчителни взаимни отстъпки и аз съм подготвена за това ", съобщи Меркел пред кореспонденти преди началото на нов кръг от договаряния сред социалдемократите и консерваторите, които желаят тази седмица да завършват четиригодишната си управническа стратегия.

" Когато погледнем придвижването на фондовите пазари през последните часове, виждаме, че живеем в бурни времена и това, което се чака от нас като национални партии... е да съставим държавно управление за богатството на хората - такова, което носи непоклатимост ", добави тя.

Лидерът на социалдемократите изрази оптимизъм, пристигайки на договарянията, съобщи ДПА.

" Имам съществени учредения да допускам, че ще приключим през днешния ден, уповавам се на позитивен дух и добър резултат за нашата страна ", сподели той.

Социалдемократите и консервативният блок на Меркел - ХДС/ХСС, не престават да договарят за сформиране на ново държавно управление, откакто не можаха да се спогодят макар удължаването на крайния период от уикенда.

Мястото на договарянията беше променено и в този момент те се водят в основния офис на ХДС, откакто предния ден бяха в централата на социалдемократите.

Партиите съумяха през вчерашния ден и оня ден да реализират единодушие в доста области, в това число жилищната политика, наемите и цифровизацията, само че не можаха да се спогодят за опазването на здравето, трудовия пазар и външната политика.

Ако през днешния ден реализиран съглашение, чака се на следващия ден да показват управническата си стратегия и разпределението на министерските постове.

Днес изтича крайният период за вписване на нови членове на социалдемократите за присъединяване в гласуването за одобрение на новата коалиция с консерваторите. Всички нови членове, регистрирани до 18 ч. локално време, ще могат да вземат участие в гласуването за управническата стратегия, договаряна сега от социалдемократите и консерваторите.

В началото на годината социалдемократите са имали 443 152 регистрирани членове, само че към партията са се включили още хиляди, доста от които са срещу възобновяване на така наречен огромна коалиция, ръководеща Германия от 2013 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР