Аварията, заради която Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” беше изключен

...
Аварията, заради която Шести блок на АЕЦ „Козлодуй” беше изключен
Коментари Харесай

Теменужка Петкова с първи коментар за Шести блок на АЕЦ Козлодуй

Аварията, поради която Шести блок на АЕЦ „ Козлодуй” беше изключен през днешния ден следобяд, към този момент е отстранена и той работи.

Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова. По думите ѝ в 13:50 ч. през днешния ден се е задействала електрическата отбрана поради късо съединяване. Екипът на централата незабавно се е заел с отстраняването на повредата и енергоблокът е бил въведен назад в системата в 17:52 ч., като в границите на денонощието би трябвало да доближи цялостната си мощ. Петкова уточни още, че Пети блок работи с цялостна мощ, а Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2” е бил в подготвеност да се включи. „ Няма проблем, хората би трябвало да бъдат спокойни”, акцентира тя.

В отговор на журналистически въпрос, Петкова беше безапелационна, че токът на енергийната борса е безценен освен у нас, само че и в чужбина по голям брой аргументи, в това число нарасналите цени на въглеродните излъчвания. Тя акцентира, че през последните дни е имало рекордно предложение на свободния пазар в България, съобщи БТВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР