Авария на магистрален водопровод остави без вода живеещите във варненския

...
Авария на магистрален водопровод остави без вода живеещите във варненския
Коментари Харесай

Авария остави без вода стотици домакинства във Варна

Авария на магистрален тръбопровод остави без вода живеещите във варненския квартал “Бриз ”, в местностите Свети Никола, Траката и Манастирски хълм, както и клиентите в курорта “Светите Константин и Елена ”. Преди 3 дни работещи в региона са подали сигнал във ВиК Варна за теч през една от шахтите, само че никой не пристигнал да ревизира.


Аварията станала към 11 и 20. По това време Стефан Стефанов и синът му работели в двора на къщата, в която живеят.
Стефан Стефанов гражданин на Варна
“Изведнъж потегли тази вода като талаз и едвам успяхме да избягаме. ”
Хиляди литри вода минават през парцела на Стефанов.
Стефан Стефанов: “Къщата няма вреди, само че мястото половината го няма. Водата отнася всичко по пътя си, най-много почвата.
Преди дни работещи в региона забелязали, че през една от шахтите тече вода.
Дико Диков - гражданин на Варна: “В сряда сутринта видях, че от шахтата излиза вода от дупките на капака. ” Милена Кирова гражданин на Варна: ”Обадих се във ВиК, оставих телефон за връзка и оттова нататък какво се е случило не знам. Никой не пристигна да ревизира. “
Главният инженер на ВиК Варна съобщи, че не са реагирали на сигнала, тъй като теч можело да се открие, в случай че водопроводът е железен, а авариралият е етернитов. Той сподели още, че Водоснабдителното сдружение работи по план с европейско финансиране за построяването на нов магистрален тръбопровод до Златни пясъци. Строителството му би трябвало да стартира следващата година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР