automedia.investor.bgСлед завръщането си в Apple, Стив Джобс никога не е

...
automedia.investor.bgСлед завръщането си в Apple, Стив Джобс никога не е
Коментари Харесай

Как Стив Джобс караше без регистрационни номера?

automedia.investor.bg

След завръщането си в Apple, Стив Джобс в никакъв случай не е поставял регистрационни номера на колата си

Тайната на шефа на Apple бе разкрита, само че към този момент никой не може да се възползва от нея

След гибелта си през 2011 създателят на Apple Стив Джобс се трансформира в съвсем митологична фигура, и източник на всевъзможни митове. Една от най-упоритите е тази за персоналния му автомобил: Джобс, гласи тя,  в никакъв случай не е слагал регистрационни номера на колата си  и непрестанно е карал в нарушаване на закона.

Колкото и да не ви се има вяра, първата част е самата истина. След завръщането си в Apple през 1997 Джобс неведнъж е бил засичан с персоналния си автомобил без номера - нито начело, нито откъм гърба (впрочем през всичките тези години Стив  остана правилен на обичания си модел: сребрист Mercedes SL 55 AMG ).

В интернет циркулират най-различни пояснения за това: че имал особено съглашение с полицията; че просто всякога, когато го спрат, си плащал 250-те $ глоба; че желал по този метод да се защищити от почитатели и папараци; че самите почитатели непрекъснато му крадели номерата като сувенири; че той считал калифорнийските номера за прекомерно грозни...

Истината е доста по-проста: Джобс е карал без номера, тъй като е имал законовото право за това. По негово време щатът Калифорния позволяваше новите коли да се карат без регистрационни табели в първите шест месеца, в случай че инцидентно купувачът размишления и реши да ги върне. Шефът на Apple просто се възползвал от тази малка врата и  на всеки шест месеца прибирал остарялото си AMG и купувал нов о.

Тази малка врата в закона, която пресата назова на името на Джобс, обаче към този момент не съществува. През 2016 губернаторът на щата Джери Браун редуцира периода на 3 месеца, а от 1 януари тази година притежателите на нови коли са длъжни да ги карат най-малко с краткотрайни табели, в случай че по някаква причина желаят да отсрочат непрекъснатата регистрация.

Причините малката врата да отпадне са явни: коли без номера могат съвсем безнаказано да правят всевъзможни нарушавания. В Калифорния изключително известно е противозаконното прилагане на така наречен HOV lanes. На някои от автомагистралите в щата това е най-лявата лента за придвижване, непокътната само за коли с повече от двама пасажери. Мярката е замислена да окуражава хората да споделят пътуванията си и да не се возят сами, което би свалило и въглеродния отпечатък от пътуванията. Глобите за нарушаването й обаче се постановат най-много на база записи от видеокамерите, което прави притежателите на коли без номера на процедура безнаказани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР