Audi пуска на пазара по-слабата версия на новото поколение на

...
Audi пуска на пазара по-слабата версия на новото поколение на
Коментари Харесай

Audi пуска на пазара спортния S3

Audi пуска на пазара по-слабата версия на новото потомство на модела A3. Тя още веднъж е обозначена с S3 и ще се предлага в две модификации - Sportbacк (хечбек) и Sedan. Първите доставки до крайни клиенти ще бъдат осъществени през октомври, оповестява Automedia.bg.

Новите Audi S3 Sportback и S3 Sedan са с променена външност, а също по този начин са получили и актуализирана гама мотори.

На външен тип двата автомобила се отличават с 6-ъгълната решетка в жанр Singleframe, уголемените въздухозаборници в предната ризница, доста променения заден дифузьор и четирите тръби на изпускателната система. Автомобилите са оборудвани и със специфична оптика, при която във всеки блок от фаровете са вградени по 15 пикселни светодиода, като 10 от тях образуват две отвесни литии. Матричните светлинни се оферират против доплащане.

Двете модификации на S3 са пораснали, въпреки и малко, на габарити в съпоставяне с предшествениците си. Версията Sportback е по-дълга с 3 см, а седанът – с 4 см. В базовото съоръжение на двата модела влиза интелигентно спортно окачване, с помощта на което пътният луфт на колите понижава с 15 мм. Стандартно се оферират 18-цолови джанти, до момента в който 19-цоловите са алтернатива.

Салонът на хечбека и на седана е от натурална кожа, комбинирана с алуминиеви и карбонови елементи. Седалките са обгърнати с нов материал, получен от модифицирани пластмасови бутилки. Още в базовото съоръжение е включен 10,25-инчов приборен панел. 

Автомобилите  са снабдени също с информационно-развлекателна платформа от трето потомство, която включва вградена точка за достъп до Wi-Fi и технология, прогнозираща обстановките на пътя. Клиентите могат да се възползват и от ключа Audi Connect, който им разрешава да отключват или заключват автомобила, както и да старират мотор през приложение от своя смарт телефон.

Под капака на новото S3 е монтиран 2,0-литров мотор TFSI, който развива маскимална мощ 310 к.с. и въртящ миг 400 Nm. Агрегатът работи в композиция със 7-степенна роботизирана скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4,8 секунди, а оптималната скорост е 250 км/ч.

По този метод Audi S3 превъзхожда като мощ главния си съперник на пазара в този сегмент Mercedes-AMG 35, който разчита също на 2,0-литров мотор, само че е с 306 к.с. (въртящият миг също е 400 Nm). Със същата мощ (306 к.с.) е и най-силната версия на новото BMW 1-Series, тъй че борбата в този сегмент ще бъде много оспорвана.

Германската компания вече приема поръчки за двата спортни модела, като в Германия цените на хечбека S3 Sportback започват от 46 302 евро, а на седана - от 47 179 евро. В началото на продажбите на клиента ще бъде препоръчана лимитирана серия Edition one, която ще бъда в цвят Python Yellow за Sportback или Tango Red за Sedan.

Предстои и излизането на най-мощната версия на A3, която обичайно ще е обозначена с RS3. Подробностите за нея към този момент са напълно малко, само че е известно, че тя ще има светодиодна оптика във формата на кариран байрак. Идеята на дизайнерите на Audi е този детайл да подчертае спортния темперамент на автомобила. Той ще бъде реализиран благодарение на специфична матрица, при която долната секция на дневните светлини няма да се включва изцяло и ще образува рисунък.

Нестандартното решение беше разкрито след приключване на информация от вътрешно-фирмена презентация на модела на Audi. От оповестеното единствено едно изображение излиза наяве, че специфичната настройка на дневните светлини ще се трансформира във " визитна картичка "  на A3. Матричните фарове ще се оферират в разнообразни разновидности за общоприетия модел, за версиите S3/S line, за електрифицираните A3 и за " напомпания "  RS3.

Новата оптика към този момент беше видяна и на тестови прототипи на модела, макар че те са покрити с камуфлаж. Германската компания опитва с органични светоиоди и на обновеното Q5, при което клиентът може да избира сред три разнообразни разновидността при поръчката на автомобила.

Според информациите до момента новият Audi RS3 ще резервира 5-цилиндровия турбомотор с работен размер 2,5 литра, като той ще получи помощ от 48-волтова хибридна система. Мощността на мотора ще бъде увеличена до 410-420 к.с. Премиерата на модела е планувана за края на 2020 или началото на 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР