Audi преработи и обнови своя безпилотен прототип, базиран на RS7.

...
Audi преработи и обнови своя безпилотен прототип, базиран на RS7.
Коментари Харесай

Безпилотният Audi RS7 олекна с 400 килограма

Audi преработи и обнови своя безпилотен първообраз, основан на RS7. Причината за това е наближаващото стартиране на технологиите в всеобщо произвеждане. Отвън автомобилът е оцветен в черно и затрупан с червени лепенки, оповестява cars.bg. Името на предходния първообраз беше Боби, а новият автомобил е кръстен Роби. Най-значими са измененията по системите за ръководство. От Audi са положили по-малки и по-точни датчици, а компютърът е поместен в арматурното табло. По този метод общото тегло на Роби е намаляло с 400 кг спрямо това на Боби.

Под капака на мотора има 4.0-литров бензинов елемент с мощ 560 конски сили и 700 Нм въртящ миг. Поради по-ниската маса безпилотният RS7 освен ще форсира по-бързо, само че ще е и по-стабилен в завой.

Скоро прототипът ще напусне пистата и ще бъде тестван в действителни условия. Audi към този момент тества концепт, основан на A7, който носеше името Джак, на автомагистралата сред Силикон Вали и Лас Вегас в Съединени американски щати. Тестът бе изработен по случай ревюто за потребителска електроника (CES). Същият концепт бе тестван и по немските автомагистрали, където той съумя да развие 130 километра в час без намесата на водач.

От Audi споделиха, че първият им автомобил в всеобщо произвеждане, който ще е кадърен да се движи самичък, ще е идващото потомство на A8./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР