ътят от Разград към Попово е затворен временно за движение

...
ътят от Разград към Попово е затворен временно за движение
Коментари Харесай

Първи сняг - къде има проблеми по пътищата

ътят от Разград към Попово е затворен краткотрайно за придвижване поради аварирал рейс, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Автобусът, пътуващ по линията Разград - София, се е хлъзнал на заледения път в региона на някогашния боен лагер и е попаднал в канавката. Няма потърпевши пасажери.

До изтеглянето му и освобождението на платното за придвижване е разгласен обходен маршрут за всички транспортни средства през село Балкански.

Временно е затворен за придвижване пътят Ловеч - Плевен поради аварирал тежкотоварен автомобил, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч.
Движението ще бъде възобновено след изтеглянето му.

Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите при почналия снеговалеж, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Обработката на настилките продължава като при увеличаване на снеговалежа ще се включи спомагателна снегопочистваща техника. Републиканските пътища, автомагистралите и високопланинските проходи са отворени за придвижване и са проходими при зимни условия.

Временно е лимитирано прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т през Троянския проход. Заради гъста мъгла видимостта в най-високия старопланински проход е до 100 м. Поради мощен снеговалеж краткотрайно е лимитирано придвижването на всички коли по второкласния път Русе - Силистра в сектора от разклона за с. Пожарево до кръстовището за с. Гарван.

Агенция "Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали за обработка на настилките.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР