Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо

...
Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо
Коментари Харесай

Продължава да нахлува студен фронт, но ще бъде преобладаващо слънчево

Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца. През идващото денонощие със слаб, в Източна България - до сдържан северен вятър ще продължи да прониква леден въздух. През деня ще доминира слънчево време. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над централните и планинските региони, като на обособени места ще прехвърчи слаб сняг. Минималните температури ще са сред минус 10° и минус 5°, тук-там в Югозападна България и по-ниски. Максималните ще са най-вече минус 3° и 2°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа сдържан, по-високите и открити елементи – до мощен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към минус 8°, на 2000 метра – към минус 14°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са сред минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 22 мин. и залязва в 18 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 38 мин. Луната изгрява в 9 ч. и 48 мин. и залязва в 22 ч. и 48 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР