Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна

...
Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна
Коментари Харесай

Слънцето се усмихва за старт на новата седмица

Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - малко по-високо от междинното за месеца.

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, само че единствено на обособени места, основно в източните региони ще превали временен дъжд. Ще духа слаб и сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина краткотрайно до мощен вятър от северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°, в София - към 22°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, основно в следобедните часове, само че единствено на обособени места е допустимо да превали. Ще духа сдържан северозападен вятър, който денем ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че след обяд ще отслабне до 1-2 бала, късно вечерта и по южното крайбрежие.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 00 мин. и залязва в 21 ч. и 4 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 6 мин. и изгрява в 19 ч. и 7 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР