Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през

...
Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през
Коментари Харесай

Какво ще бъде времето днес?

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и денем още ще се намали.

Днес над източната половина от страната ще бъде облачно с превалявания от дъжд. На места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Над западната половина облачността ще се раздра и намалее, до най-вече слънчево. След обяд от запад още веднъж ще стартира да се усили и тук-там основно в планинските региони ще превали дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е сдържан. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, в София - към 14°.

Над планините облачността ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, над 1700 метра - от сняг; основно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са обилни. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, тук-там със обилни количества. Ще духа сдържан североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще бъде 2-3 бала, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 37 мин. и залязва в 20 ч. и 15 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 38 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 17 мин. и изгрява в 16 ч. и 53 мин. Фаза на луната: четири дни преди пълнолуние.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР