Атина. С оградени със стени лагери и по-строг граничен контрол,

...
Атина. С оградени със стени лагери и по-строг граничен контрол,
Коментари Харесай

Reuters: Гърция втвърдява политиката си към мигрантите

Атина. С оградени със стени лагери и по-строг граничен надзор, Гърция втвърдява своя метод преди лятото, когато идващите мигранти се усилват, като се опълчва на рецензиите от неправителствените организации и споделя, че няма необикновен избор заради неналичието на поддръжка от останалата част на Европа, предава Reuters .

Ужасните условия, пред които са изправени доста лица, търсещи леговище, станаха необятно известни предходната година, когато пожар опустоши препълнения лагер Мория на остров Лесбос, а Гърция отхвърли многократни обвинявания, че корабите на бреговата защита са прогонвали лодки с мигранти при навлизането им в гръцки води от Турция.

Министърът на миграцията Нотис Митарахи споделя, че държавното управление ползва по-строг метод, " с цел да не изпращаме неверно обръщение, което да подтиква хората да идват " в Гърция.

" Нашата политика е строга, само че обективна ", сподели Митарахи пред Reuters.

Гърция се оказа на рубежа на миграционната рецесия в Европа през 2015 година, когато един милион бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан дойдоха на нейна територия. Оттогава цифрите внезапно спаднаха, само че Гърция споделя, че към момента поема огромна част от тежестта.

В допълнение към ограждането на лагери, Гърция разгласи общоевропейски търг през юни за създаване на две уреди от затворен вид на островите Самос и Лесбос, където някогашните жители на Мория са настанени на зарязан армейски полигон.

Атина споделя, че ограниченията ще създадат лагерите по-безопасни, само че Неправителствени организации отвръщат, че политиките за ограничение на вредата нараняват хората, които към този момент са травмирани от войната и споровете. Комисарят по правата на индивида на Съвета на Европа прикани Гърция да преразгледа своята политика.

Медицинската благотворителна организация „ Лекари без граници “ съобщи, че на петте острова покрай Турция, където нейни представители лекуват над 1300 души, една трета от които деца, поради психологични проблеми, се разпростира " политическа филантропична рецесия ".

" Тази фикс идея за въздържане и фикс идея за надзор и в това време, нулеви вложения в интеграция, предизвикват единствено болежка и нищо друго ", съобщи шефът на организацията за Гърция Кристина Псара.

Гърция упорства за поддръжка от страните от Европейски Съюз по отношение на препоръчаната проверка на миграционните правила на Европейски Съюз. „ Докато еврофондовете облекчават част от тежестта, липсва взаимност от другите страни-членки, “ сподели Митарахи.

" Все още усещаме, че сме сами - Гърция, Италия, Испания, Малта и Кипър, петте средиземноморски страни – в справането с натиска от миграцията. "

Гърция споделя, че нейната политика дава плодове. През месеците до май имаше повече върнати, в сравнение с идващи, а потоците са намалели с 68%, сподели министерството на миграцията. Броят на хората в лагерите е намалял със 71% от предишния май.

Но с неустойчивостта в Сирия, спора в Сомалия и възраждането на талибаните в Афганистан, моторите на миграцията остават мощни.

През юни Гърция взе решение, с което дефинира Турция за „ безвредна страна “ за търсещите леговище от тези страни, което затрудни одобряването на техните молби за леговище.

Митарахи сподели, че Гърция е предоставила леговище на квалифицирани претенденти, само че " не желаеме да бъдем врата към Европа за контрабандните мрежи ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР