Ателиетата за татуировки спряха да правят цветни татуировки. Причината -

...
Ателиетата за татуировки спряха да правят цветни татуировки. Причината -
Коментари Харесай

Без цвят в татуировките: ЕК забрани боите с вредни съставки

Ателиетата за татуировки стопираха да вършат цветни татуировки. Причината - към този момент е в действие възбрана на Европейската комисия за потреблението на бои с нездравословни съставки.

С кръстче са маркирани боите, които една от компаниите към този момент не предлага на своите клиенти. Милен Милков зарежда множеството студиа за татуировки. И в този момент тези бои стоят на склад, без да могат да се употребяват.

„ Все още нямаме уведомително писмо от производителите какво ще се случи с тях и по какъв метод те ще се унищожат “, споделя Милков.

В боите има титаниев оксид, който се употребява необятно в козметиката и даже в хранителната индустрия с наименованието Е171. Заедно с още 4000 химикала Европейската комисия го забрани в татуировките с инструкция.

Роман Тодоров е измежду татуистите, които са подписали протестно писмо до Европейската комисия.

За да съблюдава закона, Роман краткотрайно спря работа, тъй като в случай че клиент изиска цветна татуировка, сега няма с какви бои да я направи. Също по закон дистрибуторите като Милен би трябвало да бракуват всичките старите бои и да чакат на пазара да се появят новите безвредни съставки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР