Атанас Гаров беше предложен за председател на комисия Национална волейболна

...
Атанас Гаров беше предложен за председател на комисия Национална волейболна
Коментари Харесай

Атанас Гаров: Правилата трябва да важат за всички еднакво

Атанас Гаров беше препоръчан за ръководител на комисия " Национална волейболна Лига ", оповестиха през вчерашния ден от българската централа. Днес Гаров даде изявление за формалния уебсайт на БФВолейбол.

- Г-н Гаров, клубовете ви предложиха за ръководител на комисия " Национална волейболна лига ". Тепърва управителният съвет ще гласоподава. Какво е вашето мнение по въпроса?

- Искам да благодаря на клубовете за доверието, което ми гласоподаваха. Надявам се, че ще спечeля доверието и на УС на БФВ и те ще поддържат решението им. Готов съм да вложа старания, да създадем шампионатите по-конкурентни, надлежно по-интересни и по-успешни. Разбира се, това може да се случи единствено с ангажираността и отдадеността на всички клубове, които вземат участие в другите шампионати.
 Първо в Sportal.bg: Атанас Гаров ще е новият началник на НВЛ (видео)
Какви са главните задания, които би трябвало да извършва ръководителят на тази комисия?

- Първо, да построи екип от експерти, които да работят за развиването на всички шампионати. Той би трябвало да е от експерти на цялостен работен ден и отдадени на шампионатите. Членовете на комисията и изпълнителното бюро да бъдат експерти на цялостен работен ден и отдадени на тези шампионати. След това би трябвало да се подсигурят ясни и постоянни правила, по които ще работят шампионатите, съобразени с вижданията на клубовете. Веднъж въведени, тези правила да се съблюдават от всички еднообразно - да има равнопоставеност. На трето място би трябвало да се подсигури оптимален доход от спонсори, рекламодатели и съидейници на волейбола. Те да бъдат разпределени 50% за клубовете и 50% за разноските на изпълнителното бюро, административни и логистични разноски и разноски за развиване на всяко състезание. Разпределението също да става по авансово координиран метод и да има регулярна отчетност. Комисията би трябвало да спомага на всеки за развиването му. Да работи с клубовете за решение на проблеми и за подсигуряване на благоприятни условия. Трябва да е модератор сред клубовете, когато се постанова.

- До каква степен пандемията от ковид ще повлияе на българския волейбол?

- Ясно е, че поради спада в стопанската система, подбуден от пандемията, ще има понижени бюджети. Това няма по какъв начин да не повлияе отрицателно, както на клубовете, по този начин и на шампионатите като цяло. Но би трябвало да се мисли в малко по-дълъг интервал за развиването. Надявам се отрицателното въздействие върху стопанската система да отшуми допустимо най-скоро.

- Колко време ще бъде належащо клубовете да се стабилизират?

- За всеки клуб ще бъде друго. Зависи какъв е моделът им на финансиране.

- Вие сте първият бизнес сътрудник, който подписа контракт с федерацията, откакто Любомир Ганев стана президент. Какви са връзките ви с него?

- Професионални и отлични.

- Целта ви е да подпомагате доста детско-юношеския волейбол. Къде са най-големите му проблеми и къде би трябвало най-много да се влага?

- Както и с мъжките и женските тимове, по този начин и в детско-юношеските, проблемите още веднъж са свързани с дефицит на финансови средства и с неприятна инфраструктура и спортни зали, спортно-рехабилитационни центрове. Разбира се, има изключения, само че са прекомерно малко.

- Кои са най-положителните промени във федерацията след избора на Ганев?

- Не съм напълно осведомен с всичко, което се случва във федерацията. Но това, което ми прави усещане е, че има предпочитание за работа, има предпочитание за развиване и има полемики.

- Колко дълготрайни са проектите ви във волейбола?

- Нямам краен период. Докато мога да оказвам помощ, ще го върша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР