"Атака" вижда БСП като претендент за властта и я пита

...
"Атака" вижда БСП като претендент за властта и я пита
Коментари Харесай

„Атака” пита БСП за пенсиите, концесиите, чуждите военни бази и санкциите срещу Русия

"Атака " вижда Българска социалистическа партия като кандидат за властта и я пита за пенсиите, концесиите, непознатите военни бази у нас и глобите против Русия. Това оповестиха от пресцентъра на партията. Прессъобщението е по отношение на вота на съмнение към държавното управление, иницииран от Българска социалистическа партия.

"Принципите на Политическа партия "Атака " от нейното основаване са били следните: България да бъде, колкото се може по-самостоятелна страна в днешния световен свят; да следва ползите на своите жители и да ги слага над непознатите интереси”, се споделя в публикуваната позиция.

В документа написа още: „ Ако партия "Атака " беше определена да ръководи България, щеше да приложи тъкмо тези правила. По разнообразни аргументи това не се е случило, само че ние не можем да се сърдим на българския народ. Обаче имаме цялостното право да питаме всеки, който претендира да ръководи, в името на какво желае да ръководи.”

От групировката напомнят, че тези въпроси са ги задавали към всички ръководещи партии, в това число и към сегашните ръководещи от ГЕРБ. Не са получавали приемливи отговори, само че постоянно са се надявали този, който е на власт, да демонстрира разсъдък. „ Заради неналичието на приемливи отговори през днешния ден ние не сме част от Коалиционния съвет, който ръководи страната и взема решения.
В момента има кандидат за властта в лицето на Българска социалистическа партия. Те внасят избор на съмнение, с който желаят рухване на държавното управление и сформиране на ново”, споделят още от партията на Волен Сидеров.

По този мотив „ Атака” пита:

1. Има ли Българска социалистическа партия безапелационното желание да направи минималната пенсия 500
лева, а минималната заплата 1500 лева?
2. Има ли Българска социалистическа партия безапелационното желание да приключи неотложно концесиите
за рандеман на злато и да е в български ръце?
3. Има ли Българска социалистическа партия безапелационното желание да закрие непознатите военни бази у
нас?
4. Има ли Българска социалистическа партия безапелационното желание да смъкна глобите против Русия?
5. Има ли Българска социалистическа партия безапелационното желание да признае с парламентарно решение
геноцида над българския народ по време на турското иго, което "Атака " предлага от 2005 година?

По-рано денем някогашният заместник-председател на Народното събрание Явор Нотев сподели пред БНР, че не е уверен, че тази парламентарна процедура (вотът на съмнение – б.р.) има своето място в околните дни. „ Българска социалистическа партия редовно сгреши с предлагането за този избор. Правителството имаше времето да реагира дейно, предприемайки действителни стъпки. Нелогично квалифицираният избор на съмнение буди подозрение – в действителност ли от опозицията биха желали да се стигне до оставка на държавното управление и до нови избори “, изрече своите подозрения Нотев. Според него такава концепция би трябвало да бъде изоставена като обречена.

„ Бих бил извънредно угрижен, в случай че се окажем в обстановка на отвод да се образува държавно управление и на влизане в безвремието на сформиране на служебно държавно управление... Ако оставим кораба без капитан в същото време, ми се коства неприятна концепция “, заключи Явор Нотев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР