"Атака” се противопостави на свалянето на лидера си Волен Сидеров

...
"Атака” се противопостави на свалянето на лидера си Волен Сидеров
Коментари Харесай

Атака определи свалянето на Сидеров като нелегитимно

"Атака” се опълчи на свалянето на водача си Волен Сидеров от председателското място на парламентарната група на "Обединени патриоти ". Лидерът на партията и сътрудници Явор Нотев и Десислав Чуколов връчиха на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева несъгласие против новото управление на групата

Във вторник Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ смъкнаха Сидеров от председателския пост на групата на "Обединени патриоти ". Към момента тя се оглавява от двама съпредседатели - Валентин Касабов (НФСБ) и Искрен Веселинов (ВМРО).

На брифинг в Народното събрание Явор Нотев посочи, че промени в управлението на парламентарната група се вършат по предложение на политическия съвет на обединението, който е управителен орган. Такъв съвет обаче не е извършен. Депутатите от "Атака " чакат решение, което да е в съгласие с разпоредбите на работа на парламентарната група.

Те настояха също по този начин за привикване на съдружен съвет сред "Обединени патриоти " и ГЕРБ.

От своя страна Сидеров разясни, че е поканил водача на НФСБ Валери Симеонов и водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в петък, в 15.00 часа, в Народното събрание, с цел да прегледат "нелегитимното " и "правно незначително " решение за отстраняването му. Атакистът посочи, че са нарушени съдружното съглашение, правилниците на групата и на Народното събрание.

Предстои среща и с премиера Бойко Борисов, на която Сидеров чака да чуе дали ГЕРБ ще работи взаимно с НФСБ, "Атака " и Вътрешна македонска революционна организация или ще одобри заличаването на "Атака " от тройната коалиция. Според него това не може да се случи, тъй като става дума за правни нарушавания. По думите му в случай че, Караянчева не реагира, значи, че си "затваря очите пред престъпления ".

"Обединени патриоти " към този момент не е коалиция, безапелационен е водачът на "Атака ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР