Атака и ВМРО ще подкрепят президентското вето върху Изборния кодекс.

...
Атака и ВМРО ще подкрепят президентското вето върху Изборния кодекс.
Коментари Харесай

Атака и ВМРО ще подкрепят ветото на президента за Изборния кодекс

Атака " и " Вътрешна македонска революционна организация " ще поддържат президентското несъгласие върху Изборния кодекс. Това стана ясно през днешния ден от думите на Волен Сидеров и Юлиан Ангелов.
Ако това сe случи, за първи път партии от ръководещата коалиция ще поддържа позиция на Радев в пленарна зала . " Атака " и " Вътрешна македонска революционна организация " към този момент са единствените партии, което оповестиха, че ще поддържат ветото.
Народното събрание би трябвало да поддържа ветото на президента, съобщи водачът на " Атака " Волен Сидеров пред БНР. За него този ход на Румен Радев е бил предстоящ. Сидеров напомни, че неговите депутати не участваха в гласуването на измененията в Изборния кодекс .
" Сега към този момент се чака може би да се впуснат в залата от болшинството, защото това е най-бързият метод да се анулира, да се върне законът в остарялото състояние. Поправки върху закон, който към този момент е гласуван на второ четене, няма по какъв начин да станат. Трябва да се създаде напълно нов кодекс – по-сложна и по-дълга процедура ", разяснява Сидеров. Той е на мнение, че Българска социалистическа партия би трябвало да се върне в пленарната зала и то без да слагат условия , които са неизпълними, по тази причина предлагането на президента е подходящо ".
" Вътрешна македонска революционна организация " ще поддържа президентското несъгласие на Румен Радев върху Изборния кодекс, както и възможните промени за преференциите, импортирани от ГЕРБ, съобщи в това време организационният секретар на партията Юлиан Ангелов пред Канал 3.
" Българска социалистическа партия, в случай че не се върнат в залата, толкоз по-зле за тях . В последна сметка, когато те настояват, че работят в полза на българското общество, са длъжни да влязат в българския парламент, да вземат участие в дебатите и да решат по този метод нещата в полза на хората ", разяснява Ангелов.
Той стимулира поддръжката на " Вътрешна македонска революционна организация " за ветото на президента с довода, че са го призовали да наложи такова.
" Защото нашата позиция постоянно е била да се запазят преференциите и да има избор на нова ЦИК, както си е по отношение на закона. Така че ние сме я споделили нашата позиция през цялото време , няма да променим своето мнение и ще подкрепим естествено и ветото на президента ", сподели депутатът от Обединените патриоти. Той посочи, че от партията ще гласоподават в пленарната зала за отхвърлянето на закона в настоящия му вид , без значение дали става въпрос за отчасти, или изцяло несъгласие на президента.
" Тези промени, които ние считаме, че са нездравословни за българското общество и демокрацията в България, би трябвало да бъдат спрени ", безапелационен е индивидът на Каракачанов.
" Няма никакъв проблем даже и да мине ветото в Народното събрание, а по-късно да се одобряват промени в кодекса, които да уточнят нещата с други текстове в кодекса, счита той. По думите му от " Вътрешна македонска революционна организация " не смятат, че машинното гласоподаване е някакъв проблем или най-важното нещо за българските гласоподаватели.
" Напротив, ние считаме, че носи своите опасности и рискове, виждайки, че страните в Европа и в Европейски Съюз отстраняват всевъзможни типове машинно или електронно гласоподаване предвид на сигурност на вота на гласоподавателя ", добави Ангелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР