Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети

...
Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети
Коментари Харесай

Задават се геомагнитни бури. Ето кога

Астрономите оповестяват за предстояща геомагнитна стихия, която ще ни връхлети на 22 декември. Според данните от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на САЩ (NOAA), тя ще е от клас G1-G2. Възможни са слаби разстройства в информационните мрежи и даже спиране на Интернета на места в Азия и Европа.

Нека да напомним, че магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаб ", G2 " междинен ", G3 " мощен ", G4 " доста мощен " и G5 " извънредно мощен ".

Кога да чакаме геомагнитна стихия от изригването?

Основният му поток е ориентиран към Земята, което ще провокира магнитна стихия на 25-ти ноември 2023 година За в този момент прогнозите са за междинна по-сила геомагнитна стихия, само че астрономите предизвестяват, че две огромни слънчеви петна се обръщат към Земята. 

Слънчевото леке ​​AR3529 има несигурно магнитно поле от „ делта клас “, което съдържа сила за изригване от клас X, написа meteobalkans.

Какво може да ни аргументи магнитната стихия?

Обикновено разстройствата, подбудени от нея, въздействат неподходящо на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват изнемощялост, главоболие, неразположение, съмнение в кръвното налягане и слаба централизация.

Какво съставлява геомагнитната стихия?

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км. /сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да достигне Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокират образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

Как да се предпазим?

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР