Астрономите са забелязали загадъчен космически обект, който за кратък период

...
Астрономите са забелязали загадъчен космически обект, който за кратък период
Коментари Харесай

Странен космически обект експлодира отново и отново. Учените не знаят защо

Астрономите са забелязали мистериозен галактически обект, който за къс интервал от време изпуснал 1652 разряда сила. Всеки „ залп “ бил съпоставим с силата, която Слънцето създава за една година.

Став дума за по този начин наречените бързи радиоимпулси (Fast Radio Bursts, FRB), радиоимпулси с дълготрайност няколко милисекунди. Това загадъчно събитие е било видяно през 2007 година. Не е известно какво е станало причина за новите повтарящи се бързи радиоимпулси, само че учените имат съмнение.

Някои от импулсите излъчват сила единствено един път, други (включително заинтересувалият учените обект под названието FRB 121102, ситуиран в вселена джудже на 3 милиарда светлинни години от нас) съставляват повтарящи се през избран интервал сигнали.
 Няколко невероятни обстоятелството за Вселената Няколко невероятни обстоятелството за Вселената
Вселената е толкоз необятна, че човек не би могъл въобще да я разгърне даже в мозъка си. Учените към момента не могат да са сигурни какъв брой гол...

За да изучат по-добре FRB 121102, учените от Университета на Невада в Лас Вегас са употребявали мощния телескоп FAST, ситуиран в Китай, оповестява Live Science. Учените забелязали, че за към 60 часа FRB 121102 подал 1652 сигнала, т.е. галактическият обект избликвал от време на време до 117 пъти в час. Това е впечатляващ резултат и е несравнимо по-голям от известните по-рано на учените бързи радиоимпулси.

Повечето бързи радиоимпулси се срещат в Далечния космос, което затруднява тяхното проучване. Но през 2020 година астрономите са разкрили бързи радиоимпулси в нашата вселена – Млечния път. Това им разрешило да дефинират, че източникът им бил магнетар – неутронна звезда с извънредно мощно магнитно поле.

Ако източникът в FRB 121102 също се явява магнетар, то по данните, събрани от учените, може да се допусна, че бързите импулси протичат върху повърхноста на самата звезда, а не в околния газ и прахуляк.
 Има ли паралелните светове и по какъв начин наподобяват? Има ли паралелните светове и по какъв начин наподобяват?
Има ли паралелни светове... Въпрос, които прилича на този с живота след гибелта - мъчно можем да го потвърдим сигурно. Да погле...

„ Някак си този източник е доста, доста добър в експлодирането – разяснява Виктория Каспи, астрофизик от университета Макгил в Монреал. – И за него това е всекидневно в границите на съществуването. “

Макар към този момент данните да свидетелстват в интерес на магнитната интерпретация на FRB 121102, резултатите може да се трансформират – проучването още не е завършило. Смущава и фактът, че магнетарът, открит предходната година в нашата вселена, не излъчва толкоз импулси за малко време. Но това може да се дължи на обстоятелството, че той е по-стар, а по-младите магнетари ще подхождат на наблюденията на FRB 121102.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР