Астрономическо шоу във февруарското небе – няколко от най-ярките планети

...
Астрономическо шоу във февруарското небе – няколко от най-ярките планети
Коментари Харесай

Шоу във февруарското небе: Сатурн, Марс, Луната и Юпитер се подреждат в една линия

Астрономическо шоу във февруарското небе – няколко от най-ярките планети се подреждат в една права линия. Кога и по какъв начин да ги следим?

Явлението се назовава „ Парад на планетите” и те застават пред нас в цялата си хубост. В него вземат участие Сатурн, Марс и Юпитер, подравнени съвсем по конец. Така ще се виждат до 7 март, когато към тях ще се причисли и Луната.

Ако бяхме на друго място в Космоса, щяхме да виждаме небесните тела, а и съзвездията напълно друго. Както се споделя – въпрос на позиция, а желанието да зърнат „ Парадът на планетите” би трябвало да стана доста рано сутринта – към пет часа преди утринния сумрак.

Парадът ни чака над югоизточния небосвод.

„ Който има опция да огледа с бинокъл или с телескоп, в случай че огледа Юпитер, ще може да види Галилеевите спътници или пръстените на Сатурн”, изяснява доцент доктор Евгени Овчаров.

Той е безапелационен, че няма безусловно нищо съдбовно в подреждането на планетите. „ Това е доста добър мотив да погледнем към небето и да се насладим на хубостта на планетите”, споделя Овчаров.

Ако извършите красиви фотоси на „ Парада на планетите”, изпратете ги в платфомата „ Аз, репортерът”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР