Астрономи предупредиха за поредната геомагнитна буря в началото на декември.

...
Астрономи предупредиха за поредната геомагнитна буря в началото на декември.
Коментари Харесай

Магнитна буря ни удря днес и утре, в Слънцето зейна огромна дупка

Астрономи предизвестиха за следващата геомагнитна стихия при започване на декември. Тя е провокирана от слънчево изригване, което се чака да доближи до Земята понеделник и вторник.

От портала, изследващ галактическото време, " Спейсуедър " разгласиха страховита фотография. А обяснението гласеше, че голяма дупка е зейнала в атмосферата на Слънцето, гледаща тъкмо към Земята. 
Вятър
Слънчевият вятър - газ, плазма и радиация, излизащ от дупката, ще удари нашата планета на 4 или 5 декември.

Пристигането му би трябвало да провокира разстройства в магнитното поле на планетата от степен G1 и G2, което не се води застрашаващо.

От друга страна обаче специалисти разясняват, че геомагнитната обстановка е много напрегната от началото на месеца с нови и нови изригвания, които се акумулират.

През уикенда земният щит ни опази от мощна стихия от клас G3. Тя провокира полярни сияния и в двете полукълба.

Астро-физикът Пенчо Маркишки също предизвести, че аномалията може да докара до алено зарево и над България в посока север. Такива фотоси в обществените мрежи към този момент се появиха от много страни.
Опасност
Магнитните бурии се смятат за рискови за т. нар метеочувствителни хора и за страдащите от хронични болести,  покачват риска от инсулти и инфаркти.

Мнозина се оплакват от флуктуации в кръвното налягане, мигренозни болки. В здравословен проект тези феномени могат да повлияят още и биологичния часовник, защото епифизната жлеза в мозъка се въздейства от електромагнитния декор.

Вследствие на това се следи и обща изнемощялост, липса на централизация, депресивни положения. Слънчевите изригвания утежняват работата и на джипиес навигацията, защото поразяват спътниците в околоземна орбита, написа " Телеграф ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР