Aston Martin разпространи нови подробности за финалната версия на хибридната си суперкола

...
Aston Martin разпространи нови подробности за
финалната версия на хибридната си
суперкола
Коментари Харесай

Aston Martin Valhalla има 950 конски сили, но няма задна скорост

Aston Martin популяризира нови детайлности за финалната версия на хибридната си суперкола Valhalla.

От именитата компания анонсират, че шасито, аеродинамиката и електрониката на Valhalla са резултат от самодейността на Aston Martin във Формула 1, какъвто е и случаят със задвижващата система на автомобила.

При Valhalla, от Aston Martin залагат на зареждаема (PHEV) хибридна система, в която са включени три мотора. Първият от тях е 4-литров, V-образен, осемцилиндров с вътрешно горене, развъртащ се до 7200/мин, с максимална мощ от 750 конски сили и отговарящ за задвижването на задните колела. Другите два мотора са част от електрическа система с мощ от 205 конски сили и дават отговор за задвижването на предните, само че и на задните, колела.

В оборудването на Valhalla е включена също така 8-степенна роботизирана предавателна кутия, която обаче няма класическа предавка за придвижване обратно. Тази функционалност на колата е реализирана посредством e-reverse режим, при който за придвижването се използват електрическите мотори.

В чист електрически режим, Aston Martin Valhalla обещава самостоятелност от до 15 километра, като оптималната скорост на движение може да доближи 130 км/ч.

Максималната скорост на придвижване на Valhalla, хибридната система на която генерира 1000 Нм оптимален въртящ миг, е 330 км/ч, а класическото ускоряване от 0 до 100 км/ч може да бъде осъществено за 2.5 секунди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР