Асоциацията на инкаминг агенциите в България изразиха недоволството си, че

...
Асоциацията на инкаминг агенциите в България изразиха недоволството си, че
Коментари Харесай

Туристическият бранш: Ще има скок на цените заради ДДС-то

Асоциацията на инкаминг организациите в България показаха недоволството си, че ДДС-то за тях става още веднъж 20% от 1 юли следващата година.
" Негативно ще се отрази. България е като артикул, който се състезава на интернационалния пазар. В Европа голяма част от страните, членки на Европейски Съюз, които регистрират туризма като структуроопределящ отрасъл, имат такива данъчни облекчения на ДДС-то, защото по този метод техният артикул става по-конкурентен на пазара на който той се състезава ", сподели Димитър Балтов от обединяване " Бъдеще за туризма " за " България заран ".

Депутатите одобриха обаче ДДС-то за ресторантьорите да остане 9% за още една година, като съгласно госта двата сектора се третират по друг метод.

" Може би за депутатите ресторантьорският отрасъл е по-голям от този на туризма, макар че нашият вкарва пари в стопанската система на България в доста браншове, освен в личния ", разясни Балтов в ефира на.

По негови думи повдигането на ДДС-то ще докара до загуби в сектора и до повишение на цените в бранша.

" Логично е да има оскъпяване, защото налозите ще станат по-високи. Истината е, че отчасти беше почетен аргумента с това, че към този момент има пакети, които са продадени и нарастването ще е от юни месец. Това също не е доста разумно, защото ценообразуването за цялата година към този момент е направено. По средата на годината няма по какъв начин да вдигнем пакетите ", обясни Балтов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР