Асоциацията на германските транспортни компании (VDV) критикува липсата на финансиране

...
Асоциацията на германските транспортни компании (VDV) критикува липсата на финансиране
Коментари Харесай

Електробусите не се финансират достатъчно

Асоциацията на немските транспортни компании (VDV) подлага на критика неналичието на финансиране за електрически рейсове, по тази причина дребните и междинни автобусни компании, изключително в Германия, няма да имат късмет да преустроят своите автопаркове и сервизи.

Това води до два резултата - дизелови рейсове, които не би трябвало да се употребяват поради замърсяването от тях, ще би трябвало да се движат доста по-дълго заради потребностите на транспортните компании и техническото преоборудване ще бъде пропуснато.

„ Ето за какво би трябвало да стартираме с надеждно федерално финансиране за електроавтобусите и тяхната инфраструктура “, споделя вицепрезидентът на VDV Вернер Оверкамп. Според индустриалната асоциация VDV разноските за превръщане на автопаркове, нужната инфраструктура като работилници, зареждане и ръководство на сигурността, както и нужния личен състав, подготвен в технологията за високо напрежение, не могат да бъдат поети на общинско равнище.

Ако Европейският парламент и Европейската комисия надделеят над държавите-членки в тристранните договаряния, които се организират сега, единствено градски рейсове без излъчвания ще могат да бъдат регистрирани от 2030 година Този правилник е част от самодейност на Европейски Съюз за да направи транспортния бранш по-устойчив и да понижи излъчванията на CO2 от тежкотоварни търговски транспортни средства.

Европейският парламент взе позиция по това на 24 октомври 2023 година и се чака регламентът да стане наложителен преди европейските избори. Като част от регламента на Европейски Съюз от 2030 година нататък междуградските рейсове ще би трябвало да понижат излъчванията на CO2 с 45 % спрямо 2019 година като мярка за реализиране на климатична индиферентност на Европейски Съюз до 2050 година

Преминаването към градски рейсове без излъчвания до 2030 година, изисквано от Европейски Съюз, и амбициозните цели за понижаване на CO2 за междуградските рейсове значат освен нуждата от нови транспортни средства за нашите транспортни компании, само че и обилни инфраструктурни провокации - вложенията в елавтобуси, комбинирани с разширението на инфраструктурата за зареждане, адаптирането на депа, работилници и мрежови връзки, надалеч надвишават финансовия потенциал на транспортните компании и общините.

Без забележителна финансова поддръжка от държавните управления и по-специално това за прекосяване към електромобилност по пътя към реализиране на климатична индиферентност задачите не могат да бъдат осъществени.

Много ни е забавно по какъв начин този проблем ще бъде решен у нас или изобщо ще бъде заобиколен и отритнат...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР