Асоциацията на футболните съдии в Италия призна, че дузпата, отсъдена

...
Асоциацията на футболните съдии в Италия призна, че дузпата, отсъдена
Коментари Харесай

Съдиите в Италия признаха за грешка, помогнала на Интер

Асоциацията на футболните съдии в Италия призна, че дузпата, отсъдена в интерес на Интер в мача с Дженоа в предишния кръг, е била неверно отсъдена. Този случай пък имаше директно отношение към изхода на мача, защото след тази дузпа " нерадзурите " поведоха с 2:0, а след това завоюваха срещата с 2:1.

Мортен Френдруп се хвърли на шпагат, с цел да избие топката, преди Николо Барела да успее да стреля към вратата. Защитникът съумя да играе с кълбото, само че покоси и халфа на " нерадзурите ". Реферът Джовани Айролди пък уточни бялата точка, а Алексис Санчес осъществя наказателния удар. Още тогава играчи на гостите му споделиха, че Френдруп е играл с топката, ро съдията им отговори: " Няма значение дали е играл с топката, той не може да прави сходно влизане ".

Асистентите, които дават отговор за системата ВАР също пробваха да накарат Айролди да промени мнението си. Те го привикаха да прегледа деликатно повторения на обстановката, с цел да види, че бранителят в действителност първо избива топката, преди да препъне Барела. Дори и това обаче не промени решението на арбитъра. В последна сметка обаче в този момент се оказва, че той е сбъркал.

" Да, гледайки повторенията, виждаме, че съдията сгреши. Това се случва на терена, изключително при по-агресивни шпагати. Отдаваме това на младостта на Айролди, който не можа да се отърси от първичното си усещане за обстановката. Асистентите на ВАР се пробваха да му оказват помощ и да го доведат до вярното умозаключение. Той трябваше да е по-отворен към това, което вижда на повторенията. Може би имаше и различен по-добър ъгъл към обстановката, само че и тези, които му бяха показани, бяха задоволително безапелационни, с цел да промени решението си. Искам да подчертая, че това, че бранителят играе с топката не го оневинява автоматизирано, изключително, в случай че той работи неблагоразумно. В тази обстановка обаче Френдруп явно търси играта с топката и едвам по-късно спъва Барела. Айролди, както всеки млад рефер, се доверява първо на своето възприятие за обстановката. Лошото е, че той толкоз държеше на своето в началото мнение, че не можеше да бъде разколебан от него. Той ще се научи и ще се усъвършенства ", съобщи вице комисарят на асициацията Дино Томази.

Това не бе единствената неточност на Айролди в мача. Той даде жълт картон на Лаутаро Мартинес за симулация, в миг, когато против него явно имаше нарушаване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР