Асоциацията на европейските журналисти - България призовава медийната гилдия да

...
Асоциацията на европейските журналисти - България призовава медийната гилдия да
Коментари Харесай

АЕЖ призовава за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти

Асоциацията на европейските публицисти - България приканва медийната колегия да се солидаризира с сътрудника от Нова телевизия Виктор Николаев, към който бяха отправени закани от представители на ръководещите в ефира на предаването „ Здравей,България ". От организацията упорстват политическа партия ГЕРБ да смъкна неотложно политическото доверие от Тодоров, в противоположен случай думите му могат да бъдат одобрявани като самопризнание, че ръководещите оказват напън върху една от най-големите малките екрани в страната.


Считаме, че е редно българските медии да бойкотират мощните на деня, които намерено подлагат публицисти на напън и показват неуважение към свободата на словото, което е главен поръчител за съществуването на едно демократично общество, се споделя в позицията на Асоциацията на европейските публицисти.

В случай че политическа партия ГЕРБ не смъкна неотложно политическото доверие от Тодоров, думите му могат да бъдат одобрявани като самопризнание, че ръководещите оказват напън върху една от най-големите малките екрани в страната и де факто стоят зад отдръпването на Ани Цолова от предаването „ Здравей, България “, настояват от организацията.

В предаването „ Здравей, България “ в петък Антон Тодоров, народен представител от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия за битка с корупцията, спора на ползи и парламентарната нравственос си разреши неприемлив политически напън върху водещия, подразнен от неговите въпроси.

 Антон Тодоров със противоречива имитация към публицист, ГЕРБ се разграничи от думите му Антон Тодоров със противоречива имитация към публицист, ГЕРБ се разграничи от думите му
Тази заран депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров направи неприемлив коментар към журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев в свое присъединяване в студиото на...

Заканите против Николаев бяха доказани по-късно в същото предаване и от вицепремиера Валери Симеонов.

Според АЕЖ думите на вицепремиера Валери Симеонов и депутата от ГЕРБ Антон Тодоров всъщност съставляват опит за цензура, защото ясно демонстрират, че " неуместните " към ръководещите въпроси освен не са мечтани, само че и ще доведат до дейности против журналиста, който ги задава.

Изказванията са проява на отношението на ръководещите към медиите. Те не желаят самостоятелни публицисти, които да бъдат коректив на властта, а статисти, които просто да предават посланията на мощните на деня.

Не на последно място, дейностите на Антон Тодоров и Валери Симеонов стават в подтекста на офанзивата, която евродепутатът Николай Бареков стартира против разнообразни публицисти и изразяваща се в подаването на бутафорни сигнали против тях до правоохранителните институции. Това демонстрира, че натискът върху медиите не е изолирано събитие, а всекидневна процедура на политическата класа, която явно цели едно - цялостно заглушаване на сериозните гласове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР