Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) протестира остро срещу

...
Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) протестира остро срещу
Коментари Харесай

АЕЖ: Недопустимо е БНТ да бъде управлявана от човек като Кошлуков!

Асоциацията на европейските публицисти – България (АЕЖ) стачкува остро против решението на Съвета за електронни медии да назначи Емил Кошлуков за краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българската национална телевизия, оповестиха от организацията.

"В целия свят се гледа с съмнение на прескачането от политиката в публицистиката и е безусловно несъвместимо със статута на Българска национална телевизия като социална телевизия да бъде ръководена, въпреки и краткотрайно, от човек с биографията на господин Кошлуков ", се споделя в изказването.

По-рано през днешния ден Съветът за електронни медии Съвет за електронни медии утвърди Емил Кошлуков за краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия, откакто излезе окончателното правосъдно решение с присъда за титуляра Константин Каменаров и той се постанова да напусне поста предварително.

Членове на регулатора разясниха по време на днешното съвещание, че са провели серия от диалог с евентуални претенденти за и.д., само че измежду тях единствен Кошлуков е приел номинацията.

"Още по-притеснително е, че Кошлуков пристигна в Българска национална телевизия след заявен стаж в телевизия “Алфа” на партия “Атака”, чийто водач има три присъди за хулигански прояви. А идеологията на партията би могла да се дефинира като екстремистка и антиевропейска.

Tози избор оставя подозрение, че позицията на генералния шеф на публичната медия е подвластна от ползите на ръководещата коалиция, от която тази партия е част. И това се случва в интервал преди избори, което е сериозна заплаха за безпристрастността на медията ", допълват от АЕЖ.

Оттам показват още, че "самият престой на господин Кошлуков в националната телевизия към този момент е белязан от непрофесионални журналистически практики, кулминиращи с непристоен жест в ефир.

Днешното решение на Съвет за електронни медии може да бъде съпоставено с сходен непристоен жест към свободата на словото и към цялото българско общество. АЕЖ упорства Съвет за електронни медии бързо да преразгледа това свое решение, преди то да докара до още по-голяма имиджова вреда за малкия екран след осъждането на досегашния общоприет шеф, определен от Съвета за електронни медии. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР