Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) опроверга твърдението на

...
Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ) опроверга твърдението на
Коментари Харесай

От АЕЖ-България опровергаха твърдение на БСП

Асоциацията на европейските публицисти - България (АЕЖ) опроверга изказванието на Българска социалистическа партия, че АЕЖ е подкрепила настояването на партията за промяна на Централната изборна комисия преди евроизборите.

Припомняме, по-рано пресцентърът на левицата популяризира известие за извършена среща с АЕЖ, в което се споделя: "От Асоциацията и Българска социалистическа партия се сплотиха, че промяната на ЦИК би трябвало да се случи, тъй като по този начин е регламентирано в закона. Нинова прикани за обща и надпартийна позиция по този въпрос ".

От АЕЖ обаче прецизираха, че тематиката на срещата е била друга - измененията в Закона за персоналните данни, които основават предпоставки за автоцензура и цензура. Поправките подлежат на ново разискване, откакто президентът им наложи несъгласие. Затова от АЕЖ поискали срещи с ръководителите на двете най-големи парламентарни групи - на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ. Социалистите поели ангажимент, че ще поддържат ветото, макар че при окончателното гласоподаване са приели спорните текстове.

"След края на формалната част от Българска социалистическа партия повдигнаха тематиката за идните избори и обявиха, че ще търсят поддръжката на публицистите за обезпечаване на почтен избирателен развой. Бе упоменато и желанието на партията за промяна на сегашния състав на ЦИК. Този въпрос обаче не е от компетенциите на Асоциацията на европейските публицисти и нито в този момент, нито в бъдеще АЕЖ би заела позиция по тематиката ", подчертаха от АЕЖ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР