Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов Спрете

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов Спрете
Коментари Харесай

Асоциацията на европейските журналисти сравни номинацията на Карбовски за СЕМ с избирането на Пеевски за шеф на ДАНС

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) провежда митинг под надпис „ Спрете гаврата с медиите! ” против номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвет за електронни медии от „ ИТН ”. Събитието е планувано за петък от 18:30 ч на площад Народно заседание.

„ Има Такъв Народ са следващите, които взеха решение, че могат да злоупотребяват със така и така изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е прекосяване на алена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС ”, пишат от асоциацията.

„ Информация за номинирането на Карбовски се появи минути, откакто АЕЖ разгласява своя позиция какви би трябвало да бъдат претендентите за членовете на съвета. В нея се споделя – „ постоянно да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са употребявали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация ”, подчертват от АЕЖ.

„ Карбовски е всичко това, което един член на Съвет за електронни медии не би трябвало да бъде. Настояваме за отдръпване на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста ръководител на парламентарната комисия по просвета и медии ”, пишат в умозаключение на страницата си от асоциацията.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР