Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) иска среща с министъра на

...
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) иска среща с министъра на
Коментари Харесай

Бившият шеф на ББР Мародиев води дела срещу журналист, разкрил едри кредити

Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) желае среща с министъра на правораздаването Янаки Стоилов, с цел да бъдат разисквани ограничения против подлагането на публицисти на правосъден тормоз.

Поводът за настояването на АЕЖ е делата, които някогашният началник на ББР Стоян Мавродиев води против журналиста от изданието " Капитал " Николай Стоянов. Той направи няколко следствия свързани с отпущането на заеми за стотици милиони левове от държавната Българска банка за развиване (ББР), до момента в който Мавродиев беше отпред на кредитната институция.

Огромните суми, с които ББР е отпуснала на, заяви публично служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Така той публично потвърдиразкритията на журналиста Николай Стоянов.

Сега " по подигравка на ориста, няколко дни, откакто множеството огромни медии за първи път обърнаха внимание на тези обстоятелства ", стана ясно, че против Николай Стоянов се водят три каузи поради негови публикации, свързани със Стоян Мавродиев .

" Това е следващото репресивно деяние, подхванато от Мавродиев, който е основател, против изданието " Капитал " и негови публицисти ", показват от АЕЖ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР