Асеновград. По повод своя 145-годишен юбилей НЧ Родолюбие“ в Асеновград

...
Асеновград. По повод своя 145-годишен юбилей НЧ Родолюбие“ в Асеновград
Коментари Харесай

Пловдив: По повод своя 145-годишен юбилей НЧ „Родолюбие“ в Асеновград организира кръгла маса за бъдещето на читалищата в България

Асеновград. По мотив своя 145-годишен празник НЧ „ Родолюбие “ в Асеновград провежда кръгла маса за бъдещето на читалищата в България. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив секретарят на културната институция Дафинка Комитова. Събитието, на което ще участват представители на читалищата в Община Асеновград, ще се организира на 31 октомври от 14.00 часа и ще премине под надпис „ Българското читалище – съвременно културно средище, в което пребъдва духовността “. „ За първи път се провежда сходно събитие в Асеновград “, уточни Комитова. Празничната стратегия във връзка юбилея на читалището на 31 октомври включва още откриването на галерия на Димитър Ненкин и церемониален концерт-спектакъл.
Читалище „ Родолюбие “ в Асеновград е основано още през далечната 1873 година. И до ден сегашен читалището развива богата и разностранна креативна активност, която задоволява духовните потребности на деца и възрастни. Читалището предлага балетно студио, школи по пиано, британски език и изобразително изкуство, детско ателие по приложни изкуства, книжовен клуб, детско театрално студио и още доста благоприятни условия за културно обогатяване и развиване.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР