Асен Василев - новият Иван Костов? Много прилики ще открием,

...
Асен Василев - новият Иван Костов? Много прилики ще открием,
Коментари Харесай

Бивш комунистически цензор в радио София, днес шеф в DW, обяви Кокорчо за новия Иван Костов

" Асен Василев - новият Иван Костов? Много прилики ще открием, в случай че се вгледаме по-внимателно в техните траектории и в политическия им облик. Но има и една основна разлика. " Така стартира коментар на Александър Андреев, публикуван от " Дойче веле ".

Според него Асен Василев от " Продължаваме промяната " е новият Иван Костов. Според изданието двамата имали доста прилики, като изключим обстоятелството, че единият е учил в София, а другия в " Харвард " и забележете и Костов и Василев са харизматици - политици, които умеят да въодушевяват и да увличат хора, които рано или късно се трансформират в самобитни гурута и духовни предводители.

Няма да препубликуваме в цялост този омерзителен в своята нелепост и наколенничество материал. По-важното е да разкрием кой е Александър Андреев, създател на пасквила. Александър Андреев заема позицията началник на българската редакция на радио " Дойче веле ". Но на никое място в неговата публична биография няма да прочетете с какво в действителност се е занимавал преди 10 ноември 1989 година Това, както добре знаете, е най-строго защитаваната загадка на българските политици, публицисти, коментатори, анализатори и така нататък - какви са били в мрачните години на комунистическия тоталитаризъм.

Александър Андреев е бил цензор! През 80-те години на предишния век е бил завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София. Името му протича в документи на Държавна сигурност, които се съхраняват в архива на КОМДОС. Ето един от тях, който безапелационно потвърждава, че към 1988 година Александър Андреев е бил измежду високопоставените цензори в Главна идеологическа редакция на радио София. Разбираме това от сведение на сътрудник " Асен " на Шесто ръководство на Държавна сигурност, който донася за мнения и настроения по отношение на предаване, отдадено на проблеми за наркоманията в комунитическа България.

Сценарият за предаването бил " даден за четене на завеждащия редакция Александър Андреев ", който към този момент го бил " парафирал като сподели, че няма нищо антимарксистко или против партията ". Край на цитата! В документа протича и името на тогавашния еврокомисар Меглена Кунева, която по това време е радиоводещ в предаването " Добър ден ". Кунева декларира, че най-вече се радва, " когато редакторът се опасява от последствията ". Но това е друга тематика.

 Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Източник: Zonanews  Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Източник: Zonanews  Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Източник: Zonanews  Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Александър Андреев като завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София през 1988 година Източник: Zonanews
Нека обобщим - днешният началник на българската редакция на немското радио DW е бил комунистически цензор, завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София. И е решавал дали да се спре или не обещано предаване в тогавашното радио София! Днес същият някогашен почитан идеологически цензор в тоталитарна България лее елейни слова за лицето Асен Василев, сравнявайки го с Иван Костов, лице, което от дълго време трябваше да е трудоустроено там, където ще има опция да прави от огромни камъни дребни камъни, а от дребните камъни - трошляк. Това е минималното, което този вид може да свърши, с цел да му се въздаде правдивост за повсеместната мизерия и внезапно осиромашаване на милиони българи в резултат на политиката на кабинета " Петков ", където той беше финансов министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР