Артьом Ус - син на губернатора на руската Красноярска област

...
Артьом Ус - син на губернатора на руската Красноярска област
Коментари Харесай

Италия арестува сина на руски губернатор, обвинен в пране на пари от САЩ

Артьом Ус - наследник на губернатора на съветската Красноярска област Александър Ус - е задържан в Италия по искане на американската прокуратура.

Съединени американски щати упрекват 40-годишния руснак в нарушаване на наказания и пране на пари. Очаква се италианският съд да реши дали да извърши настояването за екстрадиция на Ус в Америка, където той е обвинен.

Освен него са задържани още четирима жители на Русия и двама - от Венецуела. В Германия е задържан съдружникът на Ус - Юрий Орехов, с който синът на губернатора има обща компания - Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH.

Американските управляващи настояват, че обвинените са взели участие в скица за придобиване на американски военни технологии и за търговия с нефт от Венецуела в нарушаване на държавните наказания. За тази цел е употребена мрежа от свързани компании, а част от покупко-продажбите са осъществявани с криптовалути.

Обвинението гласи, че задачата на руснаците е била сдобиване с технологии в полза на съветския военно-промишлен комплекс.

Чрез Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH двамата са купували военни технологии и технологии с двойно предопределение от американски производители - в това число високотехнологични чипове, които се употребяват в изтребители, ракетни системи, радари и други

Комплектите са изпращани към съветски компании, които са в санкционния лист на Съединени американски щати. Част от същото съоръжение е намерено в съветски оръжейни платформи, които са завзети от бойното поле в Украйна, споделят от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Втората линия на активността им е включвала търговия с венецуелски нефт, който е продаван на клиенти от Русия и Китай - в това число " съветска алуминиева компания, следена от олигарх, подложен под наказания ", както се показва в известие на американското Министерство на правораздаването.

Руският " Коммерсант " показва, че Артьом Ус е някогашен притежател на компании за покупко-продажба на парцели, финансови услуги и строителни действия. След 2019 година e бил шеф на рекламна организация на име SAA Swiss Avia AG.

Според медията - Ус е притежател и на 38.7% дял от въглищната компания " Сибугол ", която извършва контракти по публични поръчки на няколко общини в Русия.

Артьом Ус е свързван и със собствеността на два хотела на остров Сардиния.

Бащата Александър Ус е измежду рупорите на режима на Путин, въпреки че и трите му деца живеят или развиват бизнес в.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР