Артилерийско подразделение на бригада Азов в Източна Украйна използва самоходни

...
Артилерийско подразделение на бригада Азов в Източна Украйна използва самоходни
Коментари Харесай

Гореща точка на фронта: Артилеристи от „Азов“ отбраняват позиции край град Лиман

Артилерийско поделение на бригада " Азов " в Източна Украйна употребява самоходни гаубици, с цел да обстрелва съветските позиции, до момента в който украинските сили не престават да се борят с дефицита на муниции.

Разчетът, дислоциран в гора покрай град Лиман, споделя, че съветските сили се пробват да напреднат и тяхната работа е от решаващо значение за задържането им.

Ситуацията в направление Кременна е напрегната, руснаците щурмуват всеки ден.
Както по цялата фронтова линия, и тук е доста с напрежение, тъй като има дейни офанзива, на които отговаряме, а това изисква доста муниции. Затова отговорът ни е еволюционен. Като цяло руснаците ни превъзхождат числено и като оръжия. Те се пробват да извоюват дребни победи, даже придвижване с половин метър.
„ Вяраг “ – пълководец на артилерийски план

Въпреки неналичието на амуниции, бойците не губят мотивацията си.

Всички имаме една мотивация – страната ни, фамилията. Имам дребен наследник и не желая той да преживее тази война, когато порасне задоволително, с цел да я разбере “, споделя „ Каспър “ – редови войник от бригада „ Азов “.

Освен муниции, липсват и елементи за ремонт на американските оръдия, които бяха изпратени на фронта предишния септември. Засега бойците разполагат единствено с 10% от нужния им брой снаряди, с цел да отговорят равностойно на съперника.

Но компенсират с измислянето на нови бойни тактики за въздържане на руснаците. Преминаването в контраофанзива обаче изисква доста повече муниции.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР