Артилерията ще остане в основата на настъпателната доктрина на Русия

...
Артилерията ще остане в основата на настъпателната доктрина на Русия
Коментари Харесай

Британците откриха тайната на руската огнева мощ: Летящите минометчици, Краснопол и Ланцет действат, въпреки доктрината на НАТО

Артилерията ще остане в основата на настъпателната теория на Русия през 2024 година, написа Royal United Services Institute (RUSI) от Лондон. Министерството на защитата на Русия оцени потребностите на армията за годината на 4 милиона 155-мм снаряди и 1,6 милиона 122-мм снаряди.

Руската отбранителна промишленост ще усили производството до 2,1 милиона снаряда. Ще се употребяват и запаси (около 3 милиона снаряда се съхраняват в складове) и ще бъдат подписани контракти за доставка с другарски страни.

Защо има толкоз доста артилерийски снаряди в зоната на Северния боен окръг, в случай че са се появили високоточни муниции? РУСИ написа, че всеобщото потребление на снаряди отразява разликата в доктрините за пукотевица на НАТО и Русия.

„ Руските сили маневрират, с цел да стрелят, западните сили стрелят, с цел да маневрират – това е тъкмо резюме на съветската теория в съпоставяне със западната теория “, написа водещият специалист по RUSI Сам Крани-Еванс.

— " Русия употребява артилерията като главно средство за поразяване в дълбоки и близки борби ".

Артилерията се ръководи централно. Към бригадите е назначена по този начин наречената „ бригадна артилерийска група “, която се състои от два батальона самоходни гаубици и един батальон РСЗО.

Въз основа на военната теория такава бригада може да бъде ситуирана на 2-4 км зад фронтовата линия и да обезпечи преодоляването на украински позиции в бранш с широчина 3-5 км и дълбочина 1-2 км.

Това обезпечава спомагателна огнева мощност за поразяване на украинските въоръжени сили при метод и при положение на техни опити за контраофанзива, написа РУСИ.

На процедура обаче съветските артилерийски подразделения постоянно се разполагат на по-голямо разстояние - до 12-15 км, приближавайки се до фронтовата линия за директно осъществяване на бойни задания, след което се изтеглят допустимо най-бързо. По този метод доктрината за близостта на огъня отстъпи място на опасенията за оцеляването, декларира Крани-Еванс.

„ Често артилерийски формирования с размер на батальон са прикрепени към танков или мотострелков батальон и обезпечават директна огнева поддръжка “, се споделя в отчета на английската организация.

— " Корекциите на огъня се правят благодарение на предни наблюдаващи, лазерни системи за ориентиране и БПЛА ".

Изпълнението на тази идея е комплексът Стрелец: разузнавачът получава оперативна информация за обстановката на бойното поле с помощта на данните от датчиците.

За целеуказване се употребяват разследващи дронове от вида " Орлан-102 " и " Орлан-30 ", които поправят огъня с високоточни муниции, като 152-мм лазерно насочван снаряд 2К25 " Краснопол ".

RUSI написа, че към този момент има доста доказателства за сполучливото потребление на Краснопол върху украински транспортни средства и здания.

И неотдавнашното заличаване на HIMARS в Донбас стана доказателство за сполучливото потребление на Стрелец.

Сега цикълът на ориентиране е понижен до 3 минути, това е границата на физически вероятното: 155-мм снаряд, изстрелян на разстояние 25 км, ще отнеме 75 секунди, с цел да доближи задачата. Това е задоволително, с цел да ударите HIMARS.

Огневата мощност на артилерията е допълнена от лутащи се муниции: точно Lancet унищожи шведската високомобилна гаубица FH77BW Archer.

— Лежащите муниции Ланцет-3 могат да бъдат координирани с дронове за разузнаване и ориентиране. Вероятно това е реакция на потреблението от Украйна на разпръснато оръжие и съоръжение за електронна война, както и съществуването на лазерни системи за ориентиране, написа РУСИ.

Ако, да вземем за пример, муниции с висока акуратност (като Краснопол или Ланцет) са подобаващи за поразяване на единични цели с висока стойност, тогава, да вземем за пример, е нужен по-масиран огън за поразяване на пехотата.

Сам Крани-Еванс написа, че 122-милиметровите гаубици изискват към 600 изстрела, с цел да поразят украинската пехота на повърхност от 33 хектара. Всички 600 снаряда ще бъдат изстреляни за 15 минути, което ще покаже нужната активност на огъня.

„ Първите 45-60 секунди на огнева интервенция нормално притеглят украинската пехота в прикритие, тъй че съветските артилеристи се концентрираха върху това да подсигуряват, че множеството от нужните муниции са изстреляни през първите 5-6 минути “, се споделя в отчета.

Освен това тогава интензивността на стрелбата стартира да въздейства на положението на цевта и вследствие на това на точността на пукотевица.

Като цяло точно интензивността и плътността на огъня дефинират украинските загуби, а освен потреблението на муниции с точно ориентиране. И това е друга фундаментална разлика сред съветската и натовската теория. Членовете на НАТО считат, че е задоволително да се изстрелят няколко високоточни снаряда и успеха е обезпечена.

— Точността е значима, само че единствено до степента, в която подсигурява, че множеството снаряди ще поразят задачата. Прецизните ударни муниции подведоха командирите, като дадоха обещание да ударят задачата си. Въпреки това им липсва нужната смъртоносност, споделя специалистът Амос Фокс.

Руската артилерия употребява и други тактики на артилерийския огън. Например по този начин нареченият „ шоков огън “, създаден по време на антитерористичната интервенция в Сирия.

В същото време украинците са примамвани от укритията си с танков и артилерийски огън. След това радари и дронове дефинират точното местонахождение на екипажите на украинските въоръжени сили и те биват поразявани от контрабатареен огън.

Втората тактичност е „ летящи минометни взводове “. Това са мобилни групи, основани от командира на механизирано поделение от постоянната пехота. Те обезпечават непосредствена огнева поддръжка на настъплението с три минохвъргачки.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19949Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед6432Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед13494Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед13508Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17449Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162747Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126774Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94112Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89533Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83276Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов8980Залезът на Европа: Трета част – Демографската гибел Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР