Арсенал и Славия (Прага) завършиха при 1:1 в първа среща

...
Арсенал и Славия (Прага) завършиха при 1:1 в първа среща
Коментари Харесай

Славия Прага не се предаде и си остави шансове за реванша с Арсенал

Арсенал и Славия (Прага) приключиха при 1:1 в първа среща от елиминациите сред двата отбора от четвъртфиналите в Лига Европа преди реванша на 15 април. Домакините желаеха дузпа още в петата минута за рухване на Букайо Сака в наказателното поле на Славия, само че реферът замълча. Десет минути по-късно чехите сподели зъби, само че шутът на Лукаш Провод мина над вратата. Четвърт час по-късно Сака опита да вкара за Арсенал, само че топката профуча около лявата греда.

Лондончани имаха още една добра опция до края на полувремето, само че ударът на Роб Холдинг бе избавен по необикновен метод от Ондрей Коларж. Минути след почивката " артилеристите " удариха греда, откакто Вилиан стреля от фаул, само че право в десния дирек.

Чехите отвърнаха с контраофанзива в 58-ата минута, само че Ян Борил не съумя да преодолее Бернд Лено, останал самичък против немския пазач на Арсенал. Малко по-късно пък Александър Лаказет беше на сантиметри от това да открие резултата, само че мощният му удар от близко се отби от напречната греда.

Четвърт час преди края и двата отбора се разминаха с това да открият резултата, като в следващи офанзиви Томас пропусна за Арсенал, а Шевчик за Славия.

Лондончани въпреки всичко съумяха да поведат в 86-ата минута, когато Никола Пепе бе открит от Обамеянг в наказателното поле и вкара топката в мрежата за 1:0.

Радостта на Арсенал продължи единствено няколко минути и Томаш Холеш съумя да изравни с глава (1:1) в четвъртата минута от продължението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР