Армин Папергер, главен изпълнителен директор на най-големия европейски производител на

...
Армин Папергер, главен изпълнителен директор на най-големия европейски производител на
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": Европа може да създаде своя версия на ПВО и ПРО системата "Железен купол"

Армин Папергер, основен изпълнителен шеф на най-големия европейски производител на муниции Rheinmetall, съобщи, че водачите на Европейски Съюз би трябвало да обмислят инсталирането на системи за противовъздушна защита с дребен обхват, сходни на израелската " Железен купол ".
 
Според " Файненшъл таймс " това изказване е направено в миг, когато столиците на Европейски Съюз усилват военните разноски. Папергер съобщи, че противовъздушната защита с дребен обхват е " нещо, което би трябвало да бъде основано в Европа ". " Също по този начин мисля, че е добра концепция да има европейско решение, сходно на " Железен купол ", сподели той.
 
" Железен купол " има обхват до 70 км и се употребява от Израел от 2011 година за прихващане на ракети с дребен обхват. Анализатори разясняват, че огромни елементи от континентална Европа не могат да бъдат предпазени от такава система.
 
Друг чиновник на защитата на Европейски Съюз съобщи, че Европа към този момент има " всички качества за основаване на многостепенна противовъздушна защита ".
В края на 2022 година немският канцлер Олаф Шолц разгласи самодейността European Sky Shield, която дефинира като метод за основаване на европейска система за противовъздушна и противоракетна защита посредством взаимно закупуване на съоръжение.
 
21 страни се причислиха към самодейността. Това разгневи Франция, чиито чиновници считат тактиката за комплицирана и зле замислена, тъй като й липсват европейски системи за противовъздушна защита, в това число френско-италианската SAMP/T на MBDA.
 
През февруари Rheinmetall съобщи, че е продала своята система за противовъздушна защита с дребен обхват Skyranger 30, която може да се употребява против дронове, на немските въоръжени сили за 600 милиона евро.
 
Разработването на по-интегрирани европейски системи за противовъздушна и противоракетна защита е приоритет за Брюксел. Отбранителната тактика на Европейски Съюз приканва за " качества, свързани с интегрираната европейска противовъздушна и противоракетна защита " до 2035 година, а ново индустриално предложение, показано от Европейската комисия този месец, обезпечава бюджетна поддръжка за " европейски отбранителни планове от общ интерес ".
 
Интегрираните системи за противовъздушна и противоракетна защита са един от 22-те целта на Европейски Съюз в региона на отбранителните качества. Брюксел упорства държавите-членки да развият " изцяло оперативно съвместими качества за противовъздушна защита от последващо потомство ", които работят със съществуващите системи на НАТО.
 
Европейски Съюз също по този начин работи по нова отбранителна тактика, която има за цел да ускори взаимните поръчки и за първи път дефинира цели за публични поръчки от производителите в блока, за разлика от Съединени американски щати. Лидерите в отбранителната промишленост също приканиха за по-голямо съдействие и партньорства сред фирмите, с цел да се понижи дублирането и да се укрепи индустриалната база на Европа в дълготраен проект.
 
Главният изпълнителен шеф на Leonardo Aerospace and Defense Group Роберто Чинголани съобщи, че " текат диалози сред всички (в Европа, бел. ред.) ".
 
" Опитваме се да обсъдим вероятни способи и по-удобни решения сред фирмите, с цел да помогнем за отбраната на бъдещето на европейските жители ", сподели той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР