Арлингтън. Бразилският ММА ветеран Глейсон Тибау се би с почти

...
Арлингтън. Бразилският ММА ветеран Глейсон Тибау се би с почти
Коментари Харесай

Глейсон Тибау: Победих Хабиб Нурмагомедов

Арлингтън. Бразилският ММА деец Глейсон Тибау се би с съвсем всички по време на присъединяване си в UFC. Той стартира с борба против Ник Диаз и стига до такава с Хабиб Нурмагомедов. 38-годишният Тибау изкара 11 години в UFC и в средата на 2018 година беше освободен поради серия от 4 загуби.

Тибау ще бъде запомнен с положителните си изяви в борбата с Хабиб Нурмагомедов. Двамата се биха през 2012 година. Тогава Глейсон идваше след триумф над Рафаел дос Аньос и беше в серия от победи. По това време Хабиб таман навлизаше в UFC и имаше единствено 1 победа при тях.

Към днешна дата Тибау продължава да се състезава. Хабиб от своя страна е в пенсия от 2 години и влезе в залата на славата на UFC. Легендата от Дагестан се отдръпна с връх 29-0 в ММА и като първенец в лека категория на UFC.

И до през днешния ден доста хора считат, че Хабиб би трябвало да е 28-1 в ММА, тъй като изгубил от Тибау. В борбата им Хабиб завоюва с единомислещо решение, само че всички ще се съгласят, че то беше много пресилено предвид на показаното в клетката.

" Хората постоянно споделят, че завоювах против Хабиб Нурмагомедов. Благодаря им. Всички приказват за тази борба, тъй като беше сложна и доста равностойна. Вкарах повече удари и събаряния.

Мисля, че завоювах тази борба. Крайният резултат беше огромна изненада за мен и Хабиб. Говорих с треньорите си, които споделиха, че е противоречива борба, само че я спечелвам.

Спомням си, че реферът подвигна ръката на Хабиб. Човек! Всички бяха сюрпризирани. Хабиб плачеше, полуда.

Никога не съм не запомнил този миг, тъй като в този момент Хабиб е огромно име, твърд човек, убива всички, като че ли са лесна борба. Тази борба беше доста, доста тежка, доста равностойна “, сподели Тибау пред MMAMania.com.

Тибау се завръща след няколко дни, с цел да се бие с Jarrah Al-Silawi на PFL 3 в Тексас.

Източник:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР