Арлингтън. Бившият шампион на UFC, Франк Мир очаква с нетърпение

...
Арлингтън. Бившият шампион на UFC, Франк Мир очаква с нетърпение
Коментари Харесай

Франк Мир готов за революционна битка срещу Кубрат Пулев

Арлингтън. Бившият първенец на UFC, Франк Мир чака с неспокойствие борбата си на 27-ми ноември против Кубрат Пулев в първото събитие на Triad Combat по нов хибриден бокс-ММА устав.

" Развълнуван съм. Мисля, че това ще помогне на ММА бойците и боксьорите да премерят сили на равна почва, " показа Мир. " Очевидно за ММА бойците е мъчно да стъпят на боксовия кръг. Мисля, че направих положително показване в последния си боксов дуел, само че към момента за мен да се удрям с боксьор в бокса е като да се удрям с акула в океана. "

Мир се качи на кръга по-рано тази година, само че загуби от някогашния първенец Стив Кънингъм, въпреки и със съдийско решение.

" Важи обаче и противоположното - боксьорите няма да оцелеят и един рунд в ММА борба. Ако мога да блъскам с крайници и колена, мога да върша събаряния, няма да има боксьор в света, който да оцелее против мен.

Затова в този момент при тези смесени правила ще имам повече независимост на работа в клинч. Мисля, че това ще направи срещата доста по-интересна и да забележим кой има по-добрата стойка с ръце. "

Но има и доста други фактори, които са привлякли Мир към новия устав.

" Двеминутните рундове също е нещо вълнуващо. Малкия триъгълен кръг също - няма доста място за бягство. Трябва да се сблъскаме в средата и да забележим кой ще оцелее. "

На 27-ми ноември Мир ще се изправи против българския боксьор Кубрат Пулев, който за последноз загуби от Антъни Джошуа през декември 2020-та.

" Въпреки по-свободния устав, нямам право на удари с крайници, събмишъни и събаряния. Това отстранява много огромна част от моя боеприпас. Но пък можем да вършим захвати, да играем в клинч.

Така нещата са 50/50, само че в случай че можехме да удряме с колена и да вършим хвърляния, тогава мисля, че щеше да е по-спреведливо. Но и по този начин правилника разрешава на ММА бойците да употребяват умения, на които боксьорите не са привикнали. "

Източник:
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР