арламентът гласува оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов и

...
арламентът гласува оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов и
Коментари Харесай

Десислава Ахладова е новият правосъден министър

арламентът гласоподава оставката на министъра на правораздаването Данаил Кирилов и утвърди предлагането поста да бъде ангажиран от досегашния му заместител Десислава Ахладова.

Това е втората рокада във ведомството и следващият ремонт в състава на кабинета "Борисов 3 ".

Въпреки че съобщи, че единствено е взел решението да напусне поста, Данаил Кирилов и до момента не е показал ясни претекстове за това. Той разгласи желанието си да се отдръпна на 26 август след диалог с премиера Бойко Борисов.

В тази посока рецензии за рокадата пристигнаха от опозицията в лицето на Българска социалистическа партия. Според тях оставката е обвързвана с "проваления план за нова Конституция и промени в Изборния кодекс ".

Кандидатурата на Ахладова бе показана от вицепремиера Екатерина Захариева, а незабавно след гласуването новият министър постави клетва от парламентарната естрада.

Коя е Десислава Ахладова?

Придобива магистърска степен "Право " в Югозападен университет "Неофит Рилски " Благоевград.

От 22 май 2017 година е административен началник на Административен съд – Перник, определена с решение на Съдийската гилдия на Висш правосъден съвет на 18.10.2016 година

От 2014 година до 22 май 2017 година е ръководител на Районен съд-Перник.

От 2004 година до 2014 година е заместник-административен началник на Районен съд-Перник. В интервала 2000 година - 2004г. е областен арбитър в Районен съд-Перник, година преди този момент е младши арбитър в Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и образования, свързани с европейското и гражданското право.

Владее британски език и съветски език.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР