Аржентинското правителство обяви голям доброволен суоп на дългови инструменти, емитирани

...
Аржентинското правителство обяви голям доброволен суоп на дългови инструменти, емитирани
Коментари Харесай

Аржентина обяви суоп на облигации, за да отложи дългови плащания

Аржентинското държавно управление разгласи огромен непринуден суоп на дългови принадлежности, издадени в песо и долари, с матуритет през актуалната година, в опит да отсрочи заплащания, които биха задълбочили икономическата рецесия в страната, съобщи Ройтерс.

Дългът на стойност към 70 милиарда $ включва 15 разнообразни принадлежности, като желанието е те да бъдат разменени за нови свързани с инфлацията принадлежности с матуритет сред 2025 година и 2028 година, показаха от държавното управление.

Операцията има за цел да почисти падежи за към 58,1 трилиона песо (68,6 милиарда долара), оповестява в отчет локалната финансова компания Ес Би Ес груп (SBS Group). Голяма част от тези принадлежности са в ръцете на държавни институции, само че офертата за подмяна е отворена и към играчи от финансовия и нефинансовия бранш, добавя отчетът.

Аукционът отвори понеделник заран локално време и ще бъде затворен на следващия ден вечер. Одобрените и признати предложения ще бъдат оповестени в петък.

Аржентинският президент Хавиер Милей пробва да балансира стопанската система посредством серия ограничаващи ограничения и стесняване на разноските, което усъвършенства фискалния баланс, само че понижи растежа и икономическата интензивност, показва Ройтерс.

Страната също така се бори с галопираща инфлация, достигаща 250 на 100, растеж на бедността от към 60 на 100, липса на валутни запаси и фрапантни валутни ограничения за отбрана на песото, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР